Tribuna
Planurile de nuntă s-au făcut, duminică, la Ramada
Andra MARINESCU
3169 vizualizari
Planurile de nuntă s-au făcut, duminică, la Ramada
Una dintre cele mai importante zile din viața unui cuplu este, fără îndoială, cea în care are loc nunta. Atunci când încep planificarea marelui eveniment, mirii se interesează din timp pentru ca nunta lor să fie una perfectă, astfel că merg la fel de fel de târguri care să îi ajute să își pună la cale fiecare detaliu, de la flori și mărturii, la dulciuri, rochie de miresă și costum de mire. O astfel de posibilitate au avut, viitorii miri, duminică, la Hotelul Ramada, unde s-a organizat, în parteneriat cu colaboratorii, Ramada Wedding Open Day, ce a unit producători de bijuterii, dulciuri și haine pentru miri.

 

Cu această ocazie, cei care și-au planificat nunta, anul acesta, la Hotelul Ramada, au putut să deguste și preparatele pe care au posiblitatea să le aleagă pentru meniul de nuntă.

Variante de meniu pentru nunta la Ramada

"Pentru anul 2019 avem patru propuneri de meniu. Noi le-am pregătit pe fiecare pe câte o masă, astfel încât mirii le pot vedea de acum. Am decis să schimbăm un pic conceptul pe care îl aveam înainte referitor la degustare, astfel încât să le pregătim pe toate pentru publicul larg. Este un prilej pentru cei care au programat deja nunta la noi să își aleagă varianta de meniu, dar și pentru cei care se gândesc la propunerile noastre", a spus Alina Badea, director operațional al Hotelului Ramada din Sibiu.

O primă variantă de meniu pentru nuntă la Hotelul Ramada constă în: gustare rece (ruladă haiducească, terină din mușchi afumat cu brânză de burduf și ardei, rulou de pui cu mozaic de culori, chifteluțe românești, rolantină cu ciuperci, coșuleț cu salată de icre crap și daneze, salată de vinete tradițională, tortuleț din brânzeturi sibiene, cu jeleu de castravete, buchețel de legume, salată de măsline cu nucă și ceapă și roșii cherry natur), file de păstrăv Albota cu piure de cartofi și spanac, cu sos de usturoi, ciorbă de porc ardelenească, cu ardei iute, ceafă de porc coaptă la cuptor cu piure de ardei copt și cartofi aurii cu oregano, sos de piper verde sau sărmăluțe sibiene cu ciolan caramelizat, mămăliguță, smântână ardei iute și băuturi în meniu pe durata evenimentului (o cupă cu șampanie de întâmpinare, apă plată sau carbogazoasă, sucuri acidulate, sucuri naturale, bere și cafea). Acest meniu este 255 lei/ persoană.

O altă variantă de meniu este 270 lei/ persoană și cuprinde: gustare rece (chifteluțe reinterpretate cu mousse de hrean, duet din roșie cu mixt de brânză și mac, tortuleț de brânzeturi sibiene cu jeleu de castravete, icre de crap în coșuleț crocant, ceafă de porc marinată cu rozmarin, terină de pasăre învelită în slăninuță cu boia afumată, buchețel de legume, panacotta de brânză cu jeleu de caise, mini tartă cu tapenade măsline, tortuleț Bratislava), șalău a la Bonne Femme cu sos lămâie, ciorbă de văcuță cu smântână și ardei iute, mușchiuleț de porc gătit Sous Vide, ruladă de pasăre cu merișoare și cartofi aurii sau sărmăluțe sibiene cu mămăliguță, smântână și ardei iute, dar și băuturi incluse, precum o cupă cu șampanie pentru întâmpinare, apă plată sau carbogazoasă, sucuri acidulate și naturale, bere și cafea.

A treia variantă de meniu, la 280 lei/ persoană, este: tortuleț de brânză cu cașcaval și șuncă, coșuleț cu mousse de pește afumat și capere, duo de șalău cu spanac și curcuma, ruladă de porc cu fasole roșie în mantie de ierburi, cupă de salată din piept de pui, mini buseuri cu ciuperci, terină de brânzeturi cu struguri, buchețel de de legume, capy flowers tapenade de măsline, terină de pasăre cu cârnați Domnești, frigăruie de roșii cherry cu mozzarella, marinate cu busuioc, măsline în stil Ascolan, file de ton roșu, orez basmati cu urechi de lemn, piure cu morcov, sos de unt cu lămâie, cremă de ciuperci cu crutoane de pasăre, cotlet haiducesc cu ciuperci și crutoame de slănină afumată, sos de tarhon, cartofi gratinați și salată verde cu sos lămâie sau sărmăluțe sibiene cu ruladă de porc afumată, mămăliguță, smântână și ardei iute și băuturi incluse.

Cel mai scump meniu de nuntă la Ramada este 320 lei/ persoană: bușeuri cu ouă de prepeliță, mini cocktail de țelină cu creveți în crustă de cartof, fantezie de porc cu prune afumate, galantină de pasăre cu zuchinni, semințe bio în mantie de șuncă, quinelle de somon pe cruton de biscuite sărat, sos Calipso, rulou de pui cu ierburi aromate, con de brânzeturi fine, capy flower cu icre crap și lămâie, terină din ficat de rață, cu crutoane pui în mantie de mozzarella, buchețel de legume, frigărui de roșii cherry, măsline în stil Ascolan, file de somon cu budincă de legume, piure brocolli și sos de turmenic, ciorbă de văcuță cu smântână și ardei iute, pipet de curcan marinat, cotlet de porc cu salvie și caise, cartofi gratinați cu broccoli, sos brânzeturi sau sărmăluțe sibiene cu ruladă de porc afumată, mămăligă, smântână și ardei iute și băuturi incluse pe durata evenimentului.

La târgul organizat duminică la Hotelul Ramada au fost alături furnizori din toate domeniile necesare pregătirii unei nunți.

"Sunt alături de noi furnizori din toate domeniile, avem de la furnizori de bijuterii, până la Candy Bar și aranjamente pentru sală, rochii de mireasă, costume de miri, photo corner. Nu sunt numai din Sibiu, ceea ce pentru noi este un mare plus, pentru că înseamnă că târgul nostru prezintă interes. Am decis să îl reluăm după o perioadă destul de lungă de întrerupere, pentru că am considerat că este nevoie să adunăm toți viitorii miri la un loc și să le prezentăm serviciile noastre. Mai există disponibilitate pentru sâmbete în 2019 și atunci am zis că e un prilej să mai rezerve. Cei interesați au posibilitatea să contracteze evenimentul până în 10 februarie, iar pentru acest lucru primesc un discount 5% din valoarea meniului. Nunțile de duminică vor avea discount de 10%. În principiu, suntem deschiși și pentru personalizări ale meniului", mai spune Alina Badea.

De la rochii de mireasă, la costume de miri și dulciuri

Ovidiu Comiza reprezintă firma Rosinni și a venit la târg cu mai multe costume de miri din colecția de anul trecut. "Anul trecut am intrat pe piață, de aceea și prețurile noastre sunt un pic mai jos. Am venit cu colecția veche. Cea nouă va fi gata la finalul lui aprilie", spune acesta.

Costumele din colecția veche costă 840 de lei, iar din cea nouă vor fi între 1.000 - 1.500 lei, cuprinzând pantaloni, sacou și vestă.

"Țesăturile vor fi mult mai calitative. Acum încheiem o colaborare cu cea mai veche fabrică de țesături din Italia, ce datează din 1800 și ceva", adaugă Ovidiu Comiza.

Dulciurile au fost printre preferatele celor care au trecut pragul evenimentului de la Ramada. "Noi am adus ofertele de Candy Bar, cu dulciuri, torturi, mărturii. Produsele noastre sunt făcute din ingrediente naturale. Am investit mult în imagine, astfel că ne-am achiziționat și mobilier pentru diferite tipuri de săli și pentru fiecare client", spune Cosmin Olteanu, director vânzări la "Dulciurile Anei". Candy Bar-ul este între 12 - 20 de lei/ persoană, în funcție de gramaj și produse.

Și Cofetăria "Alina" a răspuns prezent invitației de a se alătura târgului de duminică, cu fel de fel de dulciuri. "Am venit cu tot ce înseamnă dulcele pentru o nuntă. Candy Bar-ușl este format din mai mult de 25 de sortimente de prăjiturele, umplute cu diverse creme, de la vanilie, la fistic, ciocolată, cafea sau caramel", spun reprezentanții cofetăriei.

De la o nuntă nu pot lipsi nici aranjamentele florale, iar la Ramada a fost prezentată, printre altele, oferta celor de la April Flower. "Prezentăm flori naturale, decorațiuni și aranjamente pentru nuntă. Un astfel de aranjament este între 100 - 200 lei, în funcție de numărul florilor și mărimea lor", precizează Raimonda Hagiu, managerul April Flower, de pe Bulevardul Victoriei.

Magic Moments a adus la Târgul de Nunți de la Ramada oferte de personalizări ale invitațiior, iar Atcom verighete. "Noi suntem din București, dar avem un showroom și în Sibiu, pe strada Tribunei. La Târgul de Nunți avem o promoție, de 10% reducere. După achiziționarea verighetelor, clienții se pot întoarce la noi, gratuit, pentru cosmetizare, dacă vor avea nevoie, peste ani de curățarea inelelor", spune Cristina Tuță, reprezentant al firmei Atcom. Verighetele costă între 1.600 - 5.000 de lei, în funcție de model. Gravura interioară este gratuită.

Un rol important în surprinderea nunții de vis îl joacă fotografii și videografii. Un pachet video al lui Ștefan Cârstea, ce constă în filmare cu camere Sony mirrorless, dispozitive de stabilizare a imaginii, preluare sunet cu microfon extern profesional, filamre aeriană dronă, un videoclip scurt artistic, de 3 -4 minute, prelucrare eveniment aproximativ 90 de minute, ședință "Love the Dress" în altă zi, într-o locație specială, și predare montaj pe USB în cutie de lemn personalizată, costă 850 de lei. Pachetul fotografic de 900 de euro de care se ocupă Bogdan Păcuraru constă în: doi fotografi, foto cununie civilă, foto make-up și hairstylist, foto pregătirea miresei, foto biserică, foto petrecere de nuntă, foto "Trash the dress", prelucrarea tuturor fotografiilor, grafica albumului și predare pe stick USB în cutie de lemn.

La Ramada Wedding Open Day, o rochie de mireasă era în jur de 4.000 de lei.

Evenimentul de la Hotelul Ramada s-a încheiat la ora 18 și s-a bucurat de prezența a numeroși viitori miri și nași.

 

FOTO:Răzvan NEGRU






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia