Tribuna
Planuri mari pentru Sibiu: Vaporaşe pe Cibin, şosea suspendată şi TAB pentru Poliţie
Andra MARINESCU
7058 vizualizari
Planuri mari pentru Sibiu: Vaporaşe pe Cibin, şosea suspendată şi TAB pentru Poliţie
Aprilie vine cu schimbări în Sibiu. Reprezentanţii autorităţilor locale au planuri mari, de la şosele suspendate, la vaporaşe pe Cibin. Investiţiile pe care aceştia le-au gândit pentru Sibiu se ridică la câteva milioane de euro.

Primarul interimar Astrid Fodor vrea să creeze o zonă de agrement pe Cibin, având un proiect ce vizează construcţia a trei pontoane în Turnişor, Ştrand şi Terezian, de unde sibienii şi turiştii pot lua vaporaşe. Programul este gândit şi pentru ca oamenii să se deplaseze fără a folosi alt mijloc de transport pe malul Cibinului. 

"Acesta este un proiect la care lucrez zilele acestea. Vreau să fie curse regulate pe Cibin, în toate zilele. Duminica vor fi curse mai dese. În plus, Cibinul merită să fie valorificat", a spus Astrid Fodor. Potrivit acesteia, o cursă pe Cibin va costa în jur de trei lei.

Şosea suspendată

Răzvan Pop, contracandidatul său din partea PNL la Primăria Sibiu, mărturiseşte că a pus şi el deja la cale un proiect pe care l-a gândit încă de când era în  funcţia de director la Direcţia Judeţeană de Cultură Sibiu. Acesta vrea să realizeze o şosea suspendată, între Piaţa Unirii şi Aeroportul Internaţional Sibiu, pentru ca cei care aterizează în aeroportul de la marginea oraşului să ajungă cât mai repede în centrul urbei. "Am discutat deja cu oameni de afaceri cu care o să închei parteneriate pentru această investiţie ce se ridică la milioane de lei. Ideea proiectului a venit încă din vremea când conduceam DJC Sibiu", a spus Pop.

Boantă, un candidat surpriză la Primărie

Tot de Primăria Sibiu se leagă şi planurile lui  Teodor Boantă, actualul purtător de cuvânt al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. Acesta a declarat, pentru TRIBUNA, că a început să strângă semnături pentru a candida ca independent la Primăria Municipiului Sibiu, şi va părăsi ULBS, în cazul în care va avea succes în alegeri.  "Nu am vrut să ies în evidenţă. Vreau să văd, întâi, ce reuşesc să fac, să văd dacă oamenii îmi sunt alături. Mă bucur să constat faptul că, în această scurtă perioadă, am reuşit să strâng aproape întreg numărul de semnături de care am nevoie pentru a candida. Nu le pot promite decât că voi fi un primar onest cu Sibiul si cu sibienii. Imi voi pune toată puterea, priceperea şi buna-credinţă în slujba oraşului care mi-a oferit cam tot ceea ce am în prezent", a spus Teodor Boantă, care a mai dezvăluit că în luarea deciziei s-a consultat cu Ioan Bondrea, rectorul ULBS. Până acum, purtătorul de cuvânt al ULBS a strâns peste 4.500 de semnături.

TAB pentru Poliţie

În ceea ce priveşte ultimele achiziţii ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, şeful instituţiei, Tiberiu Ivancea, a declarat că a trimis o cerere la Ministerul Apărării Naţionale pentru a primi un TAB, la IPJ Sibiu, acesta urmând să fie folosit la intervenţii în situaţii dificile.

N.R.: ASTĂZI ESTE 1 APRILIE!


comentarii
5 comentarii

asi de mine ce vrajala astia chiar ne cred prosti.Drumuri suspendate -unde gasesc oamenii astia care candideaza atitea basme sa ne vanda alegatorilor.Daca un km de autostrada in Ro se construieste cu aprox 7-9 mil. eur pe kilometru(sau facut si cu 12-13 mil/km)_ domnul candidat la pnl cred ca habar nua are cam cat ar costa un drum suspendat....si el vb de investitie de citeva milioane de lei cand citeva milioane de eur costa un km.Cum sa votez asa un papagal.Cat despre bunicuta noastra e simpatica cu ideea cu vaporasele macar e mai realizabila insa dupa cum se vede in pozele de mai sus pe cibin nu pot trece 2 vaporase in acelasi timp.o va face cu sens unic ca pe dumbravii :)))))))))))))))))))) vai de capu vostru de candidati.Astept pe sluga lui cindrea sa vedem cu ce minciuna vine si ala.
01.04.2016 12:07
Se uita un detaliu la ''ideea'' cu Cibinul navigabil, inseamna cresterea nivelului apei, ce ar inunda noile alei de promenada de la noile poduri....deci idee de 2 bani, considerand situatia actuala si recentele investitii.

Am crezut, pana la un punct, apoi mi-am adus aminte ce zi a azi, si cu ce cuvant incepe articolul :)
Ale
01.04.2016 13:29
Foarte "tare" ideea cu drumul suspendat catre aeroport, sa poata ajunge cei care aterizeaza la sb foarte repede in centru! De parca la noi aterizeaza cate un avion ls fiecare 5 secundre! Pe langa, totallll!!!
Alex
01.04.2016 18:52
1 aprilie,pentru muritorii de rand,e in fiecar zi!!!Traiasca prostimea!!!
Un bugetar
02.04.2016 01:12
Promisiuni pentru alegeri de primar ???? Oare ce ad
Adriana
02.04.2016 07:27
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia