logo
FITS
Pista pentru pietoni și bicicliști între Sibiu și Cisnădie, finalizată în acest an
Dragoş BAKO
1989 vizualizari
Pista pentru pietoni și bicicliști între Sibiu și Cisnădie, finalizată în acest an

Vești bune pentru cei dispuși să se deplaseze pe jos sau cu bicicleta. Administrația locală cisnădiană va amenaja în acest an o pistă pentru bicicliști și pietoni, ea urmând să lege Cisnădia de Sibiu. Noua cale de acces va avea o lungime de aproximativ 5 kilometri lungime, lățimea de circa 2,5 metri și va fi construită paralel cu drumul județean care leagă cele două localități.

Pista va începe în capătul orașului Cisnădie, pe partea stângă a drumului județean, pe sensul de mers către Sibiu, iar după Ferma Seviș va continua pe partea dreaptă până la intrarea în Sibiu.

Odată cu amenajarea pistei pentru pietoni și bicicliști se va îmbunătăți accesul în Cartierul Arhitecților, cei care locuiesc aici având posiblitatea să se deplaseze în siguranță și fără a folosi mașina.

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, spune că „această pistă va fi construită de Primăria Cisnădie în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu. Am avut deja discuții în acest sens cu doamna președinte Daniela Cîmpean, care ne-a asigurat de tot sprijinul instituției pe care o conduce. Știu că doamna Cîmpean e un om care se ține de cuvânt și de aceea sunt optimist în privința reușitei acestui proiect și a finalizării lui în acest an. Această alternativă la drumul rutier va rezolva unele probleme ale locuitorilor din Cartierul Arhitecților, dar și un acces mai ușor între Sibiu și Cisnădie pentru cei ce nu folosesc mașina”.

Există discuții pentru și pentru amenajarea unor drumuri care să decongestioneze traficul de pe Drumul Județean ce leagă Sibiul de Cisnădie, astfel încât accesul în Cartierul Arhitecților să fie ușurat. Este vorba despre un drum ce urmează să asigure legătura între Cartierul Arhitecților și zona Dedeman și despre un proiect prin care să se amenajeze o cale de acces între cartierul de la marginea Sibiului și zona Școlii de Câini de pe Calea Dumbrăvii.

Deocamdată construcția drumului care ar urma să lege Cartierul Arhitecților de zona Dedeman stagnează din cauza unor probleme birocratice legate de situația juridică a unor terenuri de pe raza comunei Șelimbăr, pe unde ar urma să treacă această cale de legătură.

Drumul ce trebuia să lege Cartierul Arhitecților de zona Dedeman se înfundă în Șelimbăr

comentarii
2 comentarii

fantezii. s-a votat buget? s-a schitat traseul? cum vor traversa biciclistii la Sevis? va fi semafor pentru autoturisme? la zecile de intrari in Arhitectilor, biciclistii vor obliga autoturimele sa opreasca pentru prioritate, blocând traficul pe contrasens? cum vor intra / iesi biciclistii in Cisnadie? pe curbele in pante imposibile, in plin trafic auto?
sibian
12.01.2019 18:10
idee f.b,s-o vad rezolvata
da cu traversarea e dubios,in plus zona nu e iluminata seara-noaptea
acolo trebuie schimbat ceva
ardeo
13.01.2019 13:24
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia