logo
Pilotul britanic Mark Higgins a realizat recordul mondial de viteză pe Transfăgărăşan
Pilotul britanic Mark Higgins a realizat recordul mondial de viteză pe Transfăgărăşan

Pilotul britanic Mark Higgins, la bordul unui Subaru WRX STI, a realizat recordul mondial de viteză pe cel mai spectaculos drum de munte din lume, Transfăgărăşan. A fost doborât și recordul pe urcarea dintre Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă.

Cursa a făcut parte dintr-un proiect iniţiat de Subaru of America şi Pro Drive.

La capătul celor 84.3 kilometri, Higgins a fost cronometrat cu 40 de minute, 58 de secunde şi 8 zecimi, stabilind, astfel, un punct de reper în lumea automobilismului sportiv. Acesta a doborât şi record de hill climb, pe traseul scurt, de 12.3 kilometri, urcând în 7 minute, 35 de secunde şi 2 zecimi. Pe această urcare, vechiul record îi aparţinea pilotului român Andrei Mitraşcă, cronometrat cu 8 minute 26 secunde si 160 miimi.

Record după ce Top Gear a cucerit Transfăgărășanul

După ce piloţii de la Top Gear au cucerit Transfăgărășanul în 2009, a venit rândul lui Mark Higgins să-şi demonstreze abilităţile pe spectaculoasa şosea. Pilotul britanic în vârstă de 47 de ani este de trei ori campion de raliu în Regatul Unit. El a pornit la drum din Cârtişoara şi şi-a propus să ajungă cât mai repede în dreptul barajului Vidraru.

Maşina folosită nu a fost aleasă întâmplător. Britanicul a condus un bolid modificat, cu şase sute de cai putere. Şi pentru că totul să se desfăşoare fără probleme, drumul a fost închis timp de 18 ore, pe parcursul a trei zile.

 


comentarii
2 comentarii

cred ca sunt mai multi care au dor sa doboare recordul , dar , din pacate politia nu prea e de acord.
Goguta
12.07.2018 16:01
84 km in 40 de minute? inseamna o medie de peste 120 kmh!! undeva e o greseala!!
nun
12.07.2018 19:25
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia