logo
Picătura de carte. ”Cu mintea mea de femeie” - o carte a punerii pe gânduri
Constantin NECULA
30824 vizualizari
Picătura de carte.  ”Cu mintea mea de femeie” - o carte a punerii pe gânduri

Mihaela Miroiu, Cu mintea mea de femeie, Ed. Cartea Românească, 2017, 245 pg.

Pentru cititorul fidel al sociologiei românești, Doamna Mihaela Miroiu nu este o necunoscută. A scris atent pe teme gingașe, provocând uneori dezbateri aprinse, alteori asumând direcții neașteptate.

Specialistă în studiile feministe ori a celor de gen, politolog și etician activ, Mihaela Miroiu ne propune, prin acest volum, o reconstrucție a unui sistem de gândire impregnat de feminitate, feminism ori femininul pozitiv al vieții.

Dialogul cu sine, repovestirea treptelor desăvârșirii în cultura personală - din care a dăruit lumii cu supramăsură - gingășia argumentării unor idei desfăcute din ideologii și transferate în filozofia vieții, fac din carte un imn libertății.

O carte a punerii pe gânduri, a asamblării unei viziuni prin propria experiență, deloc insignifiantă, care suferă corecții și asumă învățăminte noi. În fond avem de a face, simplu, cu un Jurnal de Idei al unei lucidități cuminți.

Nu trebuie să fii de acord cu autoarea în toate, uneori poți fi deranjat de linia argumentării, dar asta nu scade din frumusețea reală a cărții. Pentru combatanții de pripas ai ideilor feministe, pentru excesivii programatori ai eticii sociale, cartea e o lecție. A unei Mari Profesoare.

 

Părintele Constantincomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia