logo
"Piano Rocks" se transmite live, pe Internet
Andra MARINESCU
773 vizualizari
Cu două elemente noi în ”graficul” de desfășurare, cea de-a cincea ediție a proiectului "Piano Rocks" se bucură și anul acesta de un succes extraordinar din partea publicului sibian. Cu doar două zile îainte de eveniment, peste 80% din biletele puse în vânzare au fost epuizate. Datorită interesului crescut, și această ediție va fi transmisă live, pe internet. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 14 iulie, la Sala Thalia din Sibiu, cu începere de la ora 20.

Dacă cele patru ediții de până acum au avut un format asemănător, "Piano Rocks V" vine cu o provocare atât pentru artiști cât și pentru public. Pe scenă nu va urca doar un solist vocal – așa cum s-a întâmplat în edițiile precedente – ci o formație: Antract.

]Cu o activitate de peste 30 ani pe scena muzicală din România, formația Antract a lansat pe piață nouă albume discografice și a cântat pe cele mai mari scene ale rock-ului din România în compania unor nume cu rezonanță ale rock-ului internaţional cum ar fi: Uriah Heep (1992), Jetro Tull (1994), Saxon, Paradise Lost (1998), Ronnie Jammes Dio (1999), Monster Magnet, Metallica (1999), Helloween (2006), etc.

Pianista Monica Florescu a propus altă schimbare în formatul din acest an al proiectului prin includerea unei secvențe din muzica clasică. O improvizație din partea I a Concertului pentru pian și orchestra în re minor de J.S. Bach va putea fi ascultată de către spectatori în prima parte a programului. Monica Florescu este un muzician cu o activitate concertistică pe plan internațional de peste 20 de ani ca solist alături de orchestre simfonice, în recitaluri și concerte camerale în România și în străinătate: Belgia, Mexic, Olanda, Franța, Germania, Italia, Suedia, Anglia, Elveția. Absolventă a Universitatii Naționale de Muzică din București (UNMB) și a Conservatorului Regal din Anvers, Belgia (KVMC), Monica Florescu obține diplome de licență și specializare în Pian și Muzică de Cameră.

Teatrul de Balet Sibiu este - și în acest an - reprezentat în proiect. Dansatorii Ayaka Nagai și Marco Palamone vor dansa pe o coregrafie semnată de Aleisha Gardner.

"Sala Thalia se dovedește și anul acesta neîncăpătoare pentru interesul arătat față de acest eveniment, motiv pentru care am decis transmiterea lui în direct pe internet. Astfel evenimentul va putea fi urmărit gratuit la următoarele adrese: www.enjoytv.ro www.youtube.com canalul Enjoytv Romania și pe facebook.com/PianoRocksSibiu", anunță organizatorii.

Biletele pentru concertul Piano Rocks sunt disponibile online de pe www.kompostor.ro. Preţul unui bilet este de 30 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii vor beneficia de o reducere de 50% din preţul biletului.

"Piano Rocks", eveniment aflat la cea de-a cincea ediție, este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria municipiului Sibiu.

Proiect cofinanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romania.

Detalii privind activitatea formației ANTRACT se găsesc pe pagina oficială a grupului: https://www.antract.ro.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia