Tribuna
Petiţie adresată Ministerului Mediului, emisă de CJ Sibiu, care îi invită şi pe sibieni să semneze
Petiţie adresată Ministerului Mediului, emisă de CJ Sibiu, care îi invită şi pe sibieni să semneze
© Arhiva Tribuna

Consiliul Județean Sibiu împreună cu ADI ECO Sibiu demarează o campanie de strângere de semnături pentru o petiție prin care sibienii solicită Ministerului Mediului să își poată trata deșeurile la ei în județ. Ministerul Mediului a prevăzut prin prima versiune publicată a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD) că cele aproximativ 60.000 tone de deşeu rezidual generat anual pe raza judeţului Sibiu vor trebui transportate mai întâi la 95 de kilometri distanță, până la Galda de Jos (județul Alba). Acolo urmează a fi trecute printr-o stație de tratare, iar ceea ce rămâne va fi cărat înapoi pentru depozitare la rampa din Cristian (județul Sibiu). Consiliul Județean Sibiu și ADI ECO Sibiu au solicitat deja modificarea PNGD, atenționând ministerul prin mijloacele instituționale că acest plan generează cheltuieli suplimentare de 1,7 mil. de euro anual - cheltuieli care tot de sibieni ar trebui acoperite, prin creşterea taxei de salubrizare.

Președintele CJ Sibiu Daniela Cîmpean a semnat vineri, 18 august, petiția și îi invită pe sibienii să i se alăture în acest demers având în vedere că până în luna octombrie PNGD mai poate suferi modificări, urmând a fi aprobat prin hotărâre de guvern la finele acestui an:

  • "Pentru a convinge Ministerul Mediului să schimbe această prevedere fac un apel la toți sibienii, pentru că este o problemă care ne va afecta pe toți, indiferent de culoarea politică. Invit colegii de la PSD, ce fac parte din alianța aflată la guvernare, să semneze și să sprijine acest demers în favoarea județului Sibiu, pentru a evita costuri exorbitante pentru cetățeni, dar și impactul negativ asupra mediului”, a spus Cîmpean

Petiția se semnează electronic, prin accesarea următorului link, unde se poate citi textul integral: https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/sibienii-cer-ministerului-mediului-sa-isi-poata-trata-deseurile-la-ei-in-judet.






comentarii
1 comentarii

Trebuie sa duca un document la minister care sa demonstreze necesitatea gestionarii deseurilor in Sb. Asa a fost masterplanul facut de Cj pe vremea lui Botesh. Daca vrei sa schimbi , trebuie facuta o documentatie tehnica. Ea pe principiul PDL trebuie sa faca show nu sa rezolve legal problema. Bravo incompetenta e acasa la Cj Sibiu. Daca PDL a cocotat-o acolo de ce trebuie sa o suportam noi ???
18.08.2017 20:13
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA