logo
Peste 7.000 de vizitatori la Muzeul ASTRA, în weekendul ce a trecut
Dumitru CHISELIŢĂ
917 vizualizari
Peste 7.000 de vizitatori la Muzeul ASTRA, în weekendul ce a trecut
În perioada 9-10 septembrie 2017, la Muzeul ASTRA s-au înregistrat 7.150 vizitatori, în contextul în care au fost organizate două evenimente importante, Festivalul "Tarafuri şi Fanfare", respectiv Festivalul Gastronomic al Romilor.

La prima ediție a Festivalului Gastronomic al Romilor, în Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, romii au gătit supă cu afumătură și tăiței, vinete umplute, varză călita cu mămăliga, rață pe varză, purcei la proțap și prăjituri de casă. Vizitatorii au putut degusta din toate aceste produse. Muzeul ASTRA a avut calitatea de partener și de gazdă în cadrul acestui eveniment organizat de Fundația Centrul European de Integrare al Romilor (C.E.I.R.), proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Programul acțiunilor din domeniul culturii pe anul 2017, prin Școala Populară de Arte și Meserii ,,Ilie Micu’’. 

La Festivalul Tarafuri şi Fanfare au fost prezenți peste 50 de muzicanți din țară, aceștia înterpretând, prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, spre deliciul vizitatorillor, mai multe piese de joc, de dragoste, de jale, hore, sârbe, doine şi balade, cântece lirice sau "de lume". Totodată, la Târgul de Țară au fost organizate ateliere de gătit interactive în care vizitatorii au servit mâncăruri tradiționale care se serveau pe la nunți în trecut.
Muzeul ASTRA şi Asociaţia Culturală „Arhetipuri: datini, muzică, rost”, în parteneriat cu Mişcarea de Rezistenţă, au organizat cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Tarafuri şi Fanfare (ediţia a VI-a de Sibiu). Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia