Tribuna
Astra film
Peste 7.000 de turişti şi-au început minivacanţa de Sfânta Maria în lacurile de la Ocna
Peste 7.000 de turişti şi-au început minivacanţa de Sfânta Maria în lacurile de la Ocna
Prima zi din minivacanţa de Sfânta Maria şi cele 30 de grade Celsius au adus la Ocna Sibiului peste 7.000 de turişti care au ales să se "lupte" cu temperatura ridicată făcând baie în lacurile sărate.


 

Sibieni, turişti din ţară sau din străinătate au venit încă de dimineaţă la Complexul Lacurilor Naturale şi la Ştrandul din Ocna Sibiului pentru a se relaxa şi a se răcori fie în lac, fie la o bere.

Chiar dacă, în general, ziua de 15 august e una în care se stabilesc recorduri în materie de turişti veniţi la Ocna Sibiului, anul acesta vârful a fost atins, duminică, 12 august, când peste 10.000 de oameni au trecut pragul Complexului Lacurilor Naturale.

Familia Pop a venit din Hunedoara pentru trei zile în staţiunea din apropierea Sibiului: "Alegem să ne petrecem câteva zile pe an în Ocna Sibiului. Este o staţiune frumoasă, ne încărcăm de energie şi ne ajută şi la sănătate. Ne place mult!".

La Ocna Sibiului au venit turişti din judeţele apropiate Sibiului, respectiv Hunedoara, Alba, Braşov şi Vâlcea, dar şi de la câteva sute de kilometri, respectiv din Bacău, Brăila, Galaţi, Maramureş sau Tulcea.

"Am ales să venim împreună cu cei doi băieţei ai noştri, pentru a ne relaxa câteva zile pe litoralul Ardealului, aşa cum am înţeles că se numeşte Ocna Sibiului. Este o atmosferă frumoasă, este linişte, exact ceea ce ne-am dorit!", a spus familia Chiriac, care a venit din Tulcea.

Ionuţ Costea, administratorul SC Lacuri Naturale Ocna Sibiului SA, spune că "e bine că oamenii se pot bucura şi de vreme bună, după ploile din luna iulie. Lansăm un apel către turişti să folosească în mod civilizat scările de acces în lacuri, băncile, leagănele, toaletele şi duşurile. Facem eforturi considerabile pentru a le asigura oaspeţilor noştri condiţii cât mai bune şi îi rugăm să dea dovadă de un comportament civilizat pentru a ne bucura într-un climat plăcut de aceste zile frumoase".

Până pe 26 august, adulţii vor plăti, între orele 7 - 18, 25 lei pentru un bilet, iar copiii între 10 - 18 ani 10 lei. Parcarea va costa 5 lei. Între orele 18 - 20, turiştii vor fi taxaţi cu 15 lei/ adult, copiii beneficiind de gratuitate în acest interval orar. (D. B., A. M.)

FOTO - Răzvan NEGRU

 


 

[image=128169]

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia