Tribuna
Peste 65 de copii din centrele de plasament au învăţat despre profesii
Andra MARINESCU
1714 vizualizari
Peste 65 de copii din centrele de plasament au învăţat despre profesii
Peste 65 de copii din centrele de plasament din judeţul Sibiu au luat parte, în ultimele săptămâni, la evenimente dedicate carierei, în cadrul cărora au beneficiat de îndrumare profesională şi au cunoscut meseriile. Manifestările au avut loc prin programul educaţional "Ajungem Mari".

Copii au învăţat, prin joc, că pentru a avea succes în carieră trebuie să îşi asu­me propriile acţiuni, fiind responsabili de viitorul lor.
De Ziua Carierei, în trei dintre centrele de plasament din judeţ au fost organizate întâlniri cu profesionişti din diverse domenii, care şi-au prezentat profesiile şi au discutat cu cei mici. Copiii au aflat mai multe despre ce înseamnă să salvezi oamenii ca medic, cum să surprinzi peisajele ca fotograf, cum să fii dentist, economist, jurist, inginer, ghid turistic, os­pătar sau psiho­pe­dagog.

Copii entuziasmaţi

„Copiii s-au dovedit foarte interesaţi şi entuziasmaţi de acest proiect. Ne dorim să continuăm Ziua Carierei prin întâlniri similare în care să aibă contact şi cu alte dome­nii de activitate, dar şi prin sesiuni de îndrumare pentru cei care deja şi-au ales o profesie. Le mulţumim tutu­ror celor care au dat curs invitaţiei noastre de a parti­cipa la Ziua Carierei, pentru sfaturile şi informaţiile preţi­oase aduse copiilor”, a spus Carmen Bucşa, voluntar "Ajungem Mari" şi coordo­nator proiect Ziua Carierei.
De asemenea, Iulia Pataki, coordonator "Ajun­gem Mari" Sibiu, a mărturisit că "Suntem foarte bucuroşi pentru că am reuşit să organizăm aceste întâlniri ale tinerilor cu profesionişti! Datorită prezenţei lor, copiii au cunoscut nu doar posi­bile viitoare meserii, ci oameni deosebiţi, poveşti de viaţă care să îi inspire, au primit sfaturi care să îi ajute în dezvoltarea lor. Pentru a continua aseme­nea iniţiative minunate, am înscris pro­gra­mul nostru prin care sprijinim copiii din centrele de plasament la Semi­Maratonul de pe 28 mai. Invităm sibienii să contribuie la schimbarea vie­ţilor acestor copii sus­ţinând alergătorii înscrişi pentru Asociaţia Lindenfeld, printre care sunt şi câţiva copilaşi din centrele de plasament!”.


Patru centre de plasament din Sibiu participă la pro­iectul "Ajungem Mari"


În judeţul Sibiu, în parte­neriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, proiectul "Ajungem Mari" se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) şi două afterschool-uri sociale, ve­nind în sprijinul a circa 220 de copii şi implicând 100 de voluntari.
În plus, pe lângă timpul petrecut zilnic de voluntarii "Ajungem Mari" în centrele de plasament, în şapte luni de la lansarea proiectului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniş, ateliere de ciocolată şi dulciuri, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un ate­lier de bijuterii handmade, ieşiri la teatrul de păpuşi şi cinema, vizite la expoziţii şi librării.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA