logo
Peste 50 de sibieni înţepaţi de căpuşe, în primele două săptămâni ale lunii aprilie
Andra MARINESCU
1502 vizualizari
Peste 50 de sibieni înţepaţi de căpuşe, în primele două săptămâni ale lunii aprilie
© Arhiva TRIBUNA
52 de sibieni au ajuns la spital, în primele două săptămâni ale acestei luni, din cauza că au fost înţepaţi de căpuşe. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, odată cu încălzirea vremii şi activitatea căpuşelor se intensifică, crescând pericolul pentru boala Lyme.


"Principalele măsuri de protecție împotriva înțepăturilor de căpușe sunt: utilizarea de îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată la ieșirile în spații verzi, aplicarea de repelenți, atât pe piele, cât și pe haine, analizarea cu atenție a corpului la întoarcerea din natură și îndepărtarea imediată a căpușelor atașate, preferabil la cel mai apropiat serviciu de urgențe", informează DSP Sibiu.
Totodată, în cadrul acestei avertizări, DSP Sibiu a reinstruit furnizorii de servicii medicale privind managementul cazurilor înțepate de căpușe, a cerut sprijinul DSVSA Sibiu pentru aplicarea de măsuri în vederea reducerii populației de căpușe și a informat mai multe instituții din județ în scopul reducerii riscului profesional pentru această boală.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia