Tribuna
Peste 400 de locuri rămase libere la liceele din județul Sibiu
Andra MARINESCU
4380 vizualizari
Peste 400 de locuri rămase libere la liceele din județul Sibiu
În urma repartizării computerizate a absolvenților de clasa a VIII-a din județul Sibiu, au rămas 405 locuri libere, în 28 de unități de învățământ liceal. Cele mai multe, respectiv 26 de locuri, din totalul de 28, sunt disponibile la specializarea Protecția Mediului, cu predare în limba maghiară, la Liceul Tehnologic "Școala Națională de Gaz" Mediaș. Și la Liceul Tehnologic "Automecanica", tot din Mediaș, specializarea Turism și Alimentație, sunt tot 26 de locuri libere, din totalul de 28.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, cele mai multe locuri rămase libere sunt, după cele două licee din Mediaș, la următoarele unități de învățământ: Liceul Tehnologic Cisnădie - specializarea Electronică Automatizări (22 locuri, din 28 locuri), Liceul Teoretic "Gheorghe Lazăr" Avrig - Filologie (22 locuri, din 56), Liceul Teoretic "Șt. L. Roth" Mediaș - Filologie, în limba de predare germană (21 din 28 locuri), Colegiul Tehnic "Independența" Sibiu - Mecanică (21, din 28) și Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură "Carol I" Sibiu - Vocațional/ Preot Ortodox (21, din cele 28 locuri disponibile).

Cele mai puține locuri rămase libere, după repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a, se găsesc la Colegiul Național Pedagogic "Andrei Șaguna" Sibiu - Învățători/ Educatoare (4 locuri), Liceul Teoretic "Șt. L. Roth" Mediaș - Științe ale Naturii (3) și Matematică - Informatică (1 loc).

Pe lista cu locuri libere la liceu se află și Liceul Tehnologic "Henri Coandă" Sibiu, Liceul "Timotei Cipariu" Dumbrăveni, Liceul Teoretic "Constantin Noica' Sibiu - Liceul Teologic Baptist Betania, Liceul Teoretic "Axente Sever" Mediaș, Liceul Tehnologic "Ioan Lupaș" Săliște, Liceul Tehnologic Mîrșa, Liceul Tehnologic "Ilie Măcelariu" Miercurea Sibiului, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum" Sibiu și Colegiul Tehnic "Independența" Sibiu.

Potrivit unui document IȘJ Sibiu din 21 iulie, în județul Sibiu, șase candidați nu au fost repartizați la liceu, după această primă sesiune, din cauză că nu au îndeplinit criteriul mediei.

Câți au venit, câți au plecat

În județul Sibiu, au venit să studieze la liceu și 81 de elevi din diferite alte județe, precum Argeș, Brașov, Vâlcea, Bacău, Covasna, Olt, Mureș, Gorj, Sălaj, Vaslui, Brăila, Alba ori Botoșani. Cea mai mare medie de admitere la un liceu sibian i-a aparținut unei piteștence, Ana Șerbănoiu, admisă la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", specializarea Matematică - Informatică, cu media 9.99. Cea mai mică medie a unui elev provenit din alt județ este 3.61, aparținând unui absolvent al Școlii Gimnaziale Boișoara din județul Vâlcea, care a fost admis la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum" Sibiu, specializarea Electromecanică.

Pe de altă parte, 55 de absolvenți de clasa a VIII-a din județul Sibiu au plecat în alte județe, cei mai mulți în Mureș și Brașov.

Potrivit statisticilor IȘJ Sibiu, 2.123 de elevi au fost admiși la liceele din județul Sibiu.

Pentru repartizarea computerizată, s-a ținut cont de notele obținute la Evaluarea Națională, mediile din ciclul gimnazial și de opțiunile pe care elevii le-au completat pe fișa de înscriere. A doua etapă a repartizării este programată pe 8 septembrie.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA