logo
Consiliul Județean a semnat noi contracte de finanțare
Peste 31 milioane euro pentru două drumuri județene și modernizări la Neurologie
Sorana MAIER
1712 vizualizari
Peste 31 milioane euro  pentru două drumuri județene și modernizări la Neurologie

Trei noi contracte de finanțare în valoare de 143 milioane de lei, adică peste 31 milioane de euro, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), au fost semnate zilele acestea de Consiliul Județean Sibiu. 
„În condițiile în care veniturile la bugetul județului sunt foarte limitate, atragerea de fonduri nerambursabile în județ este extrem de importantă pentru noi. De aceea Consiliul Județean Sibiu are în vedere cu prioritate alocarea în bugetul anului viitor a sumelor pentru co-finanțarea necesară derulării acestor proiecte, aprobate deja prin hotărâri de către consilierii județeni” declară Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu. Co-finanțarea din bugetul județului pentru aceste proiecte se ridică la peste 9 milioane de lei.
Unul dintre proiecte are ca obiectiv „Reabilitarea, modernizare și echiparea secției clinice de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”. Este vorba de una dintre cele mai solicitate secții din cadrul actualului spital, cu o clădire veche ce nu a beneficiat de modernizări consistente. Finanțarea este în valoare de 29.425.527 lei, din care aproximativ 18 milioane lei se vor investi în reabilitarea clădirii, iar restul sumei va fi destinată dotărilor. Secția deservește anual peste 2000 de pacienți care vor beneficia de condiții și dotări mai bune.
Celelalte două contracte vizează modernizarea a două drumuri județene, pe un total de 50 de kilometri: DJ 107 B Păuca-Alămor-Mândra-Slimnic, suma alocată prin PNDL fiind de 88.913.948 lei, respectiv DJ 106 T Ocna Sibiului- Topârcea – intersecție DJ 106 G (Ludoș), ce beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 25.473.222 lei. Ambele investiții sunt importante pentru dezvoltarea locală, favorizând mobilitatea forței de muncă și transporturile de mărfuri. Drumul județean DJ106T Ocna Sibiului-Topârcea-Ludoș are o importanță deosebită pentru comunele din zonă, deoarece scurtează legătura directă cu municipiul Sibiu cu circa 20km și decongestionează traficul de pe DN E81 și DJ107B. Pe lângă aducerea carosabilului la standardul unui drum modernizat corespunzător se vor realiza şi lucrări conexe care vizează în principal sistemul de captare-evacuare a apelor precum și refacerea podului care traversează râul Rîura în localitatea Topârcea. Trei poduri vor fi reabilitate și pe DJ 107 B Păuca-Alămor-Mândra-Slimnic. Termenele de execuție sunt de 3 ani de la data începerii lucrărilor.
În 23 noiembrie, Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul de finanțare de aproape 19 milioane de euro pentru "Reabilitarea drumului județean DJ 141 Mediaș-Bârghiș" în cadrul Programului Operațional Regional.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia