logo
spartan
Peste 300 de artiști aduc muzica clasică în Piața Mare, în weekend
Andra MARINESCU
1620 vizualizari
Peste 300 de artiști aduc muzica clasică în Piața Mare, în weekend
© Arhiva
În acest sfârșit de săptămână, în perioada 10 – 12 august, peste 300 de artiști vor aduce magia muzicii clasice în centrul istoric al orașului Sibiu. Festivalul "Classics for Pleasure - 100 de ani de excelență" va reuni unii dintre cei mai buni artiști români și va fi dedicat Centenarului și succesului internațional cu care orașul se poate mândri în domeniile cultural, turistic și gastronomic.


Deschiderea Festivalului Classics for Pleasure – 100 de ani de excelență va avea loc vineri, 10 august, cu concertul Proms of Delight - un concert ce reunește unele dintre cele mai cunoscute și iubite piese din istoria muzicală a lumii, de la ora 20.


Felicia Filip, pe scena din centrul Sibiului


Ziua de sâmbătă va aduce două concerte: muzică barocă în Biserica Ursulinelor, de la ora 16, și o combinație deosebită între rock și clasic în Piața Mare, de la ora 20. Închiderea se va face duminică cu concertul Clasic & Magnific.
Unii dintre cei mai buni artiști din România vor urca pe scenă în cadrul festivalului, iar Felicia Filip, Petre Sbârcea, Camerata Regală, Marius Budoiu și Luiza Fatyol sunt doar câteva exemple în acest sens.
A VIII-a ediție a Festivalului este intitulată "100 de ani de excelență" și este dedicată Centenarului și realizărilor cu care Sibiul se poate mândri la nivel internațional. "Concret, este vorba despre excelență în domeniul cultural, Sibiul fiind recunoscut la nivel internațional pentru activitatea sa culturală bogată, în domeniul gastronomic, prin titlul de Regiune Europeană a Gastronomiei pe care îl va purta în 2019 și în domeniul turistic, fapt atestat de cele 3 stele Michelin", spun organizatorii.
Pe lângă programul muzical care garantează o experienţă de neuitat pentru toţi iubitorii de frumos, festivalul propune și circuite turistice și interviuri inedite.
Accesul la evenimente este gratuit.
În cazul în care va ploua, spectacolele vor fi mutate în interior. Toate detaliile vor fi oferite pe www.classicsforpleasure.ro.
Festivalul "Classics for Pleasure" este organizat de Elite Art Club UNESCO.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia