Tribuna
Peste 30.000 de locuitori ai judeţului Sibiu trebuie să-şi schimbe cărţile de identitate în 2019
Sorana MAIER
2819 vizualizari
Peste 30.000 de locuitori ai judeţului Sibiu trebuie să-şi schimbe cărţile de identitate în 2019

Peste 5.000 de tineri din judeţul Sibiu împlinesc anul acesta 14 ani şi vor primi un act de identitate, iar aproape 27.000 de cărţi de identitate expiră anul acesta şi trebuioe schimbate.

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Sibiu, instituţie publică de interes judeţean organizată în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, spune că cei care vor împlini vârsta de 14 ani trebuie să se prezinte, însoțiţi de unul dintre părinți sau, după caz, de reprezentantul legal, la serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor în vederea solicitării eliberării primului act de identitate, în termen de 15 zile de la împlinirea acestei vârste.

Tot în cursul acestui an, 26.930 persoane vor fi în situația de a le expira termenul de valabilitate al actului de identitate, astfel încât le informăm, cu acest prilej, asupra faptului că au obligația să solicite eliberarea unui nou act de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirare, dar nu mai puțin de 15 zile, la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor care arondează pe linie de evidenţă a persoanelor localitatea de domiciliu, respectiv localitatea de reşedinţă, în conformitate cu dispozițiile O.U.G. nr. 97/2005.

Nerespectarea dispoziţiilor legale amintite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 40 lei la 80 lei, în temeiul prevederilor actului normativ sus-menționat, se arată într-un comunicat al DJEP.

Actul de identitate se eliberează în baza cererii pentru eliberarea actului de identitate, depusă personal sau prin împuternicit cu procură specială obţinută de la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României din statul în care titularul actului de identitate se află temporar în străinătate, și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui de familie și a prenumelui, a datei de naștere, a stării civile, a cetățeniei române – certificatele de stare civilă deținute; a adresei de domiciliu ori a celei de reședință; a achitării contravalorii actului de identitate, potrivit dispoziţiilor H.G. nr. 1375/2006 – mai multe detalii se pot obține accesând siteul www.djepsibiu.ro, în secțiunea EVIDENȚA PERSOANELOR.

„În situaţia în care titularii cererilor pentru eliberarea actului de identitate nu pot prezenta toate documentele necesare emiterii cărţii de identitate, serviciile de profil vor elibera solicitanţilor, după caz, cărţi de identitate provizorii. În contextul celor reiterate, adresăm rugămintea tuturor persoanelor care se află în situațiile expuse, dar și persoanelor cărora le-au intervenit orice alte modificări care impun eliberarea unui nou act de identitate, să-și îndeplinească obligațiile legale ce le revin, sens în care le invităm la unul dintre cele 18 servicii publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor operaționale la nivelul județului Sibiu (în prezent, cele constituite în subordinea consiliilor locale ale celor două municipii, ale celor nouă oraşe, precum şi cele ale comunelor Axente Sever, Dîrlos, Laslea, Orlat, Slimnic, Şura Mică şi Turnu Roşu), structuri aflate în coordonarea metodologică a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Sibiu”, anunţă Direcţia de Evidenţă a Persoanelor.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia