Tribuna
Peste 1.700 de cereri pentru clasa pregătitoare, depuse în județul Sibiu
Andra MARINESCU
1138 vizualizari
Peste 1.700 de cereri pentru clasa pregătitoare, depuse în județul Sibiu
1.755 de cereri au fost depuse pentru înscrierea în învățământul primar, în prima săptămână, între 4 - 8 martie, în județul Sibiu.


Potrivit Ministerului Educației Naționale, este vorba despre 1.698 de copii cu vârsta de șase ani împliniți până pe 31 august inclusiv și de 57 de copii cu vârsta de șase ani împliniți în perioada 1 septembrie - 31 decembrie, inclusiv.
Potrivit IȘJ Sibiu, în județ sunt disponibile 4.124 de locuri în clasele pregătitoare.
Înscrierile au debutat pe 4 martie și vor continua până în 22 martie. În acest timp, părinții vor completa cererile-tip de înscriere online sau la unitatea de învățământ la care doresc să învețe copiii. Validarea cererilor se face zilnic, între orele 8 - 18, de luni până vineri.
Pe 25 martie va avea loc procesarea, de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar, a cererilor - tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea - tip de înscriere.
Între 26 - 27 martie se va desfășura procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile - tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.
Pe 29 martie vor fi afișate în unitățile de învățământ și pe site-ul IȘJ listele candidaților înmatriculați, lista numărului de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.
Cea de-a doua etapă de înscriere în învățământul primar va debuta în aprilie.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA