logo
Peste 1.200 de locuințe finalizate în Sibiu, în prima jumătate a anului. Prețurile lor au crescut cu 10% față de cele din primăvară
Andra MARINESCU
2302 vizualizari
Peste 1.200 de locuințe finalizate în Sibiu, în prima jumătate a anului. Prețurile lor au crescut cu 10% față de cele din primăvară
*În ultimii ani, în Sibiu se construiește fără încetare. Potrivit statisticilor oficiale, în prima jumătate a anului 2017, au fost finalizate aproape 1.200 de locuințe în Sibiu, de patru ori mai mult decât în urmă cu trei ani. De asemenea, față de prețurile din primăvară, în această toamnă garsonierele, apartamentele sau casele au ajuns să coste cu 10% mai mult, conform agenților imobiliari, prezenți la Târgul Imobiliar și Salonul de Mobilă Sibiu 2017, evenimente ce au fost deschise joi și care se vor desfășura până duminică, inclusiv.*


 

"Acasă" înseamnă locul unde, după o zi plină de activități la birou, te retragi și îți regăsești linștea. De aceea, locul unde te așezi trebuie să coincidă cu personalitatea și preferințele fiecăruia. Dezvoltatorii imobiliari, agențiile imobiliare și cei care promovează mobilierul s-au unit, pentru patru zile, la Redal Expo, unde le dau întâlnire clienților interesați să își cumpere sau să își decoreze o casă în care să se simtă bine.

"Noi am venit cu oferta noastră de apartamente și case. Este un cartier al fericirii, pe Calea Cisnădiei, care s-a creat în funcție de nevoile clienților. Datorită proiectelor pe care noi le-am dezvoltat, ne-am îmbunătățit aptitudinile și am construit un cartier cu vedere montană, curte interioară, ferită de trafic, unde copiii să se joace liniștiți", spune Larisa Veștemean, reprezentant Wolf Imobiliare.

Aici, prețurile apartamentelor încep de la 38.500 euro și ajung la 72.000 euro, iar casele au prețuri între 89.000 - peste 100.000 euro. "Avem apartamente de 2-3 camere, la gri. Dacă se dorește predarea la cheie, putem încheia și un astfel de contract", mai explică Larisa Veștemean.

Calea Cisnădiei, cea mai căutată zonă

Alături de dezvoltatori, la Târg sunt și agențiile imobiliare. Acestea promovează locuințele, cu 0% comision pentru clienți. "Activăm în domeniul locuințelor de circa mulți ani, iar punctul nostru forte este comisionul 0% pentru cumpărător", spun reprezentanții Oglan Imobiliare. Aceștia explică și faptul că prețurile locuințelor au crescut cu 10% față de cele din primăvară și că cea mai căutată zonă este Calea Cisnădiei.

Mobila unui apartament de 55 mp: între 5.000 - 20.000 euro

De altfel, cei care vor să își mobileze locuințele pot veni la evenimentul de la Redal Expo, unde companiile specializate își prezintă ofertele. Unele dintre ele realizează mobilier la comandă, iar prețurile variază în funcție de culorile și materialele preferate de clienți. Mobila pentru un apartament de 55 mp, de exemplu, poate costa între 5.000 - 20.000 euro. "Depinde de clienți cât vor să investească și ce vor să aleagă. Noi avem clienți care dau, în medie, cam 2.000 euro pentru o bucătărie, fără electrocasnice", explică Răzvan Zamfir, de la Carmine Decor, cu sediul pe strada Distribuției nr. 3 - 5.

Tot mai multe locuințe

Deschiderea oficială a Târgului Imobiliar şi a Salonului de Mobilă Sibiu 2017 - ediţia de toamnă a avut loc joi, la ora 12, unde organizatorii și invitații lor le-au urat succes atât expozanților, cât și clienților.

Potrivit lui Gheorghe Aldea, președintele Redal Group, statisticile oficiale ale Sibiului arată că "în prima jumătate a anului au fost finalizate aproape 1.200 de locuințe, de patru ori mai mult decât în urmă cu trei ani. La nivel național, numărul lor este în scădere".

La deschiderea oficială a evenimentului au vorbit și Aurica Sereni, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România, care a declarat că a crezut în evenimentele de la Sibiu pentru că aici este o zonă în plină dezvoltare, precum și Adriana Crişan, reprezentant secţiunea Business Forum din cadrul Târgului Imobiliar Sibiu, care a explicat că, pe parcursul acestui weekend, vor avea loc diverse seminarii ce vor trata subiecte precum "Imobiliare, investiții inteligente", "Agenţiile imobiliare - moft sau o necesitate?", "Cum identificăm locuinţa care ne face fericiţi" și "Noile tendinţe în design".

Evenimentul s-a bucurat și de prezența deputaților Constantin Șovăială și Nicolae Neagu, precum și a lui Marcel Luca, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu. "Imobiliarele reprezintă un indicator important al oricărei economii, arată starea economiei, starea populaţiei dintr-o ţară şi influenţează foarte mult o serie întreagă de industrii şi activităţi colaterale", a spus vicepreședintele CJ Sibiu.

Ioana Aldea, managerul proiectului, a spus că evenimentul va deveni o tradiție și se va desfășura, de acum încolo, bianual, atât primăvara, cât și toamna.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia