logo
Peste 1.000 de amenzi în cadrul activităților SPEED ale polițiștilor rutieri
Vasile ANTIPA
611 vizualizari
Peste 1.000 de amenzi în cadrul activităților SPEED ale polițiștilor rutieri

Săptămâna 16 – 22 aprilie a fost una dedicată prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei neadaptate sau excesive, în condiţiile în care, la nivel naţional, viteza rămâne principala cauză generatoare de accidente de circulaţie cu consecinţe deosebit de grave. Acţiunile poliţiştilor sibieni s-au înscris în calendarul Asociației Polițiilor Rutiere TISPOL – SPEED.

În cele 7 zile de supraveghere intensă a traficului rutier, îndeosebi pe drumurile naţionale şi europene care tranzitează judeţul Sibiu, au fost controlate 1.708 autovehicule și au fost aplicate 1.022 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 130.000 de lei. Aparatele radar au înregistrat 587 de conducători auto care au circulat cu viteză peste limita legală, în cazul a 9 dintre aceștia fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

Încălcări ale regimului legal de viteză au fost constatate, în general, pe drumurile naționale, în afara localităților, unde conducătorii auto sancționați cu suspendarea dreptului de a conduce au fost înregistrați circulând cu viteze de 152 sau 168 km/h, pe tronsoane de drum unde limita de viteză maxim admisă este de 100 km/h (DN 1 Sibiu – Brașov) sau cu viteza de 131 km/h pe un tronson al DN 7, unde limita de viteză maxim admisă este de 70 km/h. Imprudent a circulat în localitatea Slimnic, pe DN 14, și un conducător auto înregistrat cu viteza de 104 km/h în zonă cu limită de viteză 50 km/h.

Acțiunile polițiștilor rutieri continuă în vederea prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul principalelor trei cauze generatoare de evenimente rutiere grave: viteza excesivă sau neadaptată, neacordarea de prioritate și indisciplina pietonilor.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia