Tribuna
Personalităţile sibiene, despre Festivalul Internaţional de Teatru - Sibiu 2017
Personalităţile sibiene, despre Festivalul Internaţional de Teatru - Sibiu 2017

 

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu:

"Festivalul Internaţional de Teatru este parte din identitatea oraşului"

Pentru Sibiu, Festivalul Internaţional de Teatru este sufletul care mereu atrage energiile pozitive şi schimbă dinamica spaţiului public. Festivalul reprezintă explozia de cultură, artă şi culoare cu care începe sezonul în Sibiu, dând tonul şi chemând publicul nu numai spre pieţele centrale şi sălile de spectacol, ci şi spre cele mai neconvenţionale spaţii de joc, transformând întreg oraşul într-o veritabilă scenă.

Beneficiile celui mai mare eveniment al Sibiului sunt multiple şi generează în lanţ reacţii pozitive în întreaga economie şi funcţionare a oraşului. Actul cultural de calitate atrage public şi vizibilitate pen­tru Sibiu, iar vizibilitatea se traduce printr-un nu­măr mai mare de turişti, o creştere a industriei ospitaliere şi o încredere mai mare în potenţialul locaţiei economice Sibiu.

Festivalul Internaţional de Teatru este parte din iden­titatea oraşului, integrat în brandul nostru în mod indis­cutabil, crescând şi dezvoltându-se alături de Sibiu, oraş cultural de excelenţă.

Astrid FODOR,

primarul municipiului Sibiu

 

Daniela Cîmpean, preşedintele CJ Sibiu:

"Această deschidere dincolo de graniţele urbanului a actului cultural ne va aduce multe beneficii"

Salut iniţiativa Festivalului Internaţional de Teatru din acest an de a-şi extinde evenimentele în judeţul Sibiu, nu doar la Cisnădioara, dar şi în Mărginime, la Cisnădie şi în bisericile din Roşia şi alte localităţi rurale. Această deschidere dincolo de graniţele urbanului a actului cultural ne va aduce multe beneficii, inclusiv de natură economică.

Cei care vin din ţară şi străinătate pentru festival vor descoperi cu această ocazie motive în plus de a-şi prelungi şederea la Sibiu pentru a se bucura şi de împrejurimi. Iar pentru locuitorii din aceste zone va fi o extraordinară şansă de a se simţi parte dintr-un eveniment internaţional care a însemnat deschiderea Sibiului spre lume.

A venit timpul să ne reinventăm integrând ruralul în tot ce înseamnă dezvoltare culturală şi economică şi îi mulţumesc domnului director Constantin Chiriac că împărtăşeşte această viziune şi că ne este partener în acest demers.

Daniela CÎMPEAN,

preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu

 

Eugen Iordănescu, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu: "Îi felicităm pe toţi cei a căror muncă schimbă în bine viitorul!"

Sibiul a fost şi este tot mai mult o destinaţie europeană de excelenţă în ceea ce priveşte investiţiile, turismul şi cultura. Avem şansa de a fi moştenit un patrimoniu material şi imaterial inestimabil, dar mai ales şansa de a avea oameni cu iniţiative, care schimbă prezentul şi viitorul comunităţii noastre.

La zece ani de când Sibiul a devenit Capitală Europeană a Culturii, Sibiul propune, în premieră, o tripletă de excepţie, în ceea ce priveşte festivalurile culturale de anvergură internaţională: Festivalul Inter­naţional de Teatru de la Sibiu, eveniment de excepţie în domeniul artelor spectacolului din România şi printre primele din Europa şi din lumea întreagă; Festivalul "G. Enescu" la Sibiu, prima ediţie regională a Festivalului "Enescu", unul dintre primele trei festivaluri de muzică clasică din lume, derulat sub înaltul patronaj al preşe­dintelui României; Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Astfel, anul acesta, Sibiul va fi gazda artelor spectacolului, gazda muzicii clasice şi gazda filmului de calitate, iar din anul 2019 vom adăuga în palmares arta gastronomică, în calitate de Regiune Gastronomică Europeană.

Arătăm, astfel, încă o dată lumii întregi, că suntem singurul oraş din România cu trei stele Michelin nu doar pentru istorie şi moştenirea spectaculoasă din trecut, ci mai ales pentru prezentul efervescent, în care cultura are un loc important şi privilegiat.

În numele comunităţii de afaceri din Sibiu, îi felicităm pe toţi cei a căror muncă schimbă în bine viitorul. Aşteptăm deschiderea FITS, felicitări domnului Constantin Chiriac şi echipei sale de “magicieni” în artele spectacolului!

Prof. dr. Eugen IORDĂNESCU

Director general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu


 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia