logo
Pericol de accidente după noul val de ninsori. Sfatul polițiștilor pentru șoferi și pietoni
Pericol de accidente după noul val de ninsori. Sfatul polițiștilor pentru șoferi și pietoni

Odată cu depunerea unui nou strat de zăpadă, pot să apară accidente în județul Sibiu. Polițiștii rutieri le recomandă șoferilor adopte o conduită preventivă atunci când se află la volan pe drumurile publice.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, oameni legii le recomandă șoferilor că circule cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud / umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută; să mărească distanța între mașini; să nu depășească și să nu vireze la stânga în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier le permite.

  • „Asigurați-vă foarte bine  înainte de a trece de pe o bandă pe alta; folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați; nu frânați brusc; nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți; acordați atenție sporită pietonilor. În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare  trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale! Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment. Dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplaseaza în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț sau chiar să accidentați persoanele care intervin la locul producerii evenimentului pe lângă care treceți. În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, scoateți autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină. Respectați indicațiile polițiștilor care supraveghează și dirijează traficul rutier”, sunt sfaturile polițiștilor rutieri din Sibiu.

De asemenea,  șoferii trebuie să țină cont că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

 

Sfaturi pentru pietoni

 

În ceea ce privește pietonii, polițiștii le reamintesc că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala  conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a se asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când fac acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu se traversează până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!

Polițiștii rutieri revin cu rugămintea adresată șoferilor începatori să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de lapoviță și ninsoare, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experința redusă şi riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintesc că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

În județul Sibiu, circulația rutieră se desfășoară în condiții specifice de iarnă și nu sunt semnalate blocaje de trafic.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turul ciclist

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia