logo
Percheziții la Sibiu. Polițiștii au căutat licitatori falși care promiteau mașini și telefoane pe internet
Laura BUCIU
1459 vizualizari
Percheziții la Sibiu. Polițiștii au căutat licitatori falși care promiteau mașini și telefoane pe internet
© Răzvan NEGRU

Polițiști de combaterea criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea DIICOT, au destructurat, marți, un grup infracțional organizat, ai cărei membri ar fi organizat licitații online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri. Aceștia sunt acuzați că au încasat banii, fără a livra produsele. Prejudiciul se ridică la 75.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, polițiști din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat trei percheziții domiciliare în județele Alba, Sibiu și în orașul Călimănești, județul Vâlcea. Au fost vizate 8 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, bănuite de fraudă informatică, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.

  • „În fapt, începând cu anul 2005, persoanele bănuite ar fi organizat licitații online în care ar fi oferit fictiv spre vânzare autoturisme, telefoane, dar și alte bunuri, încasând ulterior banii, fără a livra persoanelor vătămate produsele. Faptele au fost comise în Franța, Austria, Belgia, Marea Britanie și Germania, iar prejudiciul se ridică la 75.000 de euro”, se arată în comunicatul citat.

În urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane, laptopuri, stick-uri, un hard extern și mai multe înscrisuri bancare, iar trei dintre persoanele bănuite au fost conduse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti în vederea audierii și dispunerii eventualelor măsuri procesuale.

La această acțiune au participat și polițiști din Alba și Sibiu și jandarmi.

comentarii
1 comentarii

din 2005 si pina in 2018 doar 75000 de mii de euro e penibil....sa mai faceti si descinderi astia nu meritau bagati in seama.........teldrum a devalizat statul cu miluioane de euro in aceasta perioada si nu am auzit de mascati diicot sau dragnea in catuse..... si vorbim de egalitate si dreptate....
14.03.2018 16:58
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia