Tribuna
Pentru unii protestatari din Diaspora, Vama Nădlac e pe lângă Beijing
Dumitru CHISELIŢĂ
2968 vizualizari
Pentru unii protestatari din Diaspora, Vama Nădlac e pe lângă Beijing
E plină reţeaua cu imagini despre cei un milion de protestatari din „Diaspora” care, în aceste zile, fac coadă ba la Dover, ba prin aeroporturi, ba pe Autobahn, pentru a veni la marele protest anunţat vineri, 10 august, la Bucureşti. Acum, ce să spunem, oamenii au voie să protesteze, că aşa e în democraţie. Au voie să şi anunţe că protestează, că aşa e tot în democraţie. Nu au voie să instige la violenţe, pentru că păţesc ca domnul Grosu, să fie consemnaţi acasă de DIICOT. Ba chiar au voie să bată câmpii şi să facă praf geografia mapamondului, ca în imaginea de faţă.

O imagine care a picat la inima tuturor fanilor de proteste diasporene (la care, ca de obicei, s-au lipit şi partidele de Opoziţie, că le pică şi lor ceva) este cea a Vămii Nădlac, paralizată de maşinile care vin în ţară, la protest. Toate cele aproape 50 de benzi de circulaţie de la Nădlac sunt blocate de muuuuulte maşini. Oau. Mare e Vama Nădlac aia. Suspect de mare chiar, pentru o ţară cu infrastructura rutieră mai aproape de sat decât de civilizaţie.
Aşa că, din aproape în aproape, aflăm că  aici e vorba de „ les automobilistes à Pékin à leur retour de vacances, appelé «Golden Week» dans le pays le plus peuplé de la planète”, adică, în traducere, diasporezii români sunt de fapt ne-diasporezi chinezi din Beijing/Pekin care se întorceau din vacanţă, pe 8 octombrie 2015. Aici e linkul.

https://www.20minutes.fr/insolite/1704955-20151008-video-milliers-chinois-bloques-autoroute-48-voies

Înţeleg că unii stau cam prost cu geografia şi mult mai prost cu propaganda de au aşezat vama Nădlac lângă Beijing. Apropo de vama Nădlac, pe pagina Poliţiei de Frontieră, ieri era trecut ca timp de aşteptare 10 minute în ambele sensuri. Ca „Ultima oră”, aşa, am primit imaginea aceasta şi cu explicaţia că e vorba de Vama Borş. Păi, hotărâţi-vă odată ce e chinezăria aia!

 

comentarii
3 comentarii

Propagandă de doi lei. Bieții bătrâni sunt acuzati că s-au vândut pe un kg de făină si au votat cu PSD. Intelectualii din diaspora s-au vândut si ei pe 50 de euro. Trebuie să înțeleagă odată lumea ca suntem o nație de tradatori care ne vindem ieftin și până nu ne iese asta din mentalitate la noi in țara o să fie la fel indiferent de cine o să fie la putere.
Adrian F
10.08.2018 09:37
Felicitari, un articol foarte inspirat,
Sunt si oameni care au vazut cum alte tari au reusit sa se ridice, si noi stam si ne furam intre noi, sau doar cativa fura pe restul...
PS: ati auzit de meme-uri ? sau de abstractizare ? sau de orice tip logica ?
Alex POpescu
10.08.2018 16:14
fake news ...asta da pressa cinstita
news
12.08.2018 12:27
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia