logo
Pentru că nu poate amenda vântul, Tudose vrea un „Sistem Alert”
Dumitru CHISELIŢĂ
476 vizualizari
Pentru că nu poate amenda vântul, Tudose vrea un „Sistem Alert”

După ce ne-a lămurit că nu se poate da o lege să nu bată vântul şi după ce ne-a dat vestea bună că, pe lângă „cele cinci cazuri de deces" mai sunt şi doi copii grav răniţi, premierul Mihai Tudose a anunţat că cere implementarea în cel mai scurt timp a unui sistem integrat de alertare a populaţiei în situaţii de risc major, prin mesaj de urgenţă transmis pe telefonul mobil. ”Sistem Alert” va fi dezvoltat şi implementat de ANCOM, IGSU, STS în colaborare cu operatorii de telefonie.

”Sistem Alert”, spune comunicatul Guvernului, va funcţiona prin transmiterea unor mesaje de alertă specifice transmise abonaţilor pe telefonul mobil, nu doar printr-un simplu SMS, după modelul celor deja existente şi funcţionale în alte state europene. Alertele vor fi emise în funcţie de situaţiile de urgenţă apărute la nivel regional – fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii, alte calamităţi şi situaţii de risc. În paralel cu implementarea sistemului de alertă va fi demarată o campanie de informare publică şi pregătire a populaţiei pentru utilizarea acestui sistem.

Comitetul de la Sibiu, informat despre sistemul de alertare

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) s-a întrunit, luni, în şedinţă extraordinară, la convocarea prefectului Lucian Radu, în calitate de preşedinte al CJSU.

Prefectul a anunţat că premierul Mihai Tudose a cerut implementarea, în cel mai scurt timp, a unui sistem integrat de alertare a populaţiei în situaţii de risc major, prin mesaj de urgenţă transmis pe telefonul mobil. Alertele vor fi emise în funcţie de situaţiile de urgenţă apărute la nivel regional – fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii, alte calamităţi şi situaţii de risc. ”Sistem Alert” va fi dezvoltat şi implementat de ANCOM, IGSU şi STS, în colaborare cu operatorii de telefonie mobilă. 





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sound

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia