logo
Pensionari transformaţi în asistaţi social! "Cei cu pensia minimă i-au prins din urmă pe foarte mulți care au cotizat 15-20 de ani și care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei!"
Rareș BIŢU
2128 vizualizari
Pensionari transformaţi în asistaţi social!

Persoanele care nu au cotizat cel puţin 10 ani la sistemul de pensii vor fi scoase din categoria pensionarilor. Noua "revoluţie"  din domeniul pensiilor a fost anunţată de ministrul Muncii duminică seara într-o intervenţie tv. 

Olguţa Vasilescu spune că această categorie va fi încadrată într-o nouă formă de ajutor social, ceea ce necesită schimbarea legislaţiei. 

Ministrul Muncii a explicat că este nevoie de această modificare pentru că s-a ajuns în situaţia în care cineva cu mai puţin de 10 ani de muncă să încaseze aceeaşi pensie cu o persoană care a achitat contribuţii o perioadă mai mare. Olguţa Vasilescu a precizat că pensionarii care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, între care se numără persoanele care încasează pensia minimă, vor avea un statut de asistați social, statut reglementat printr-o legislație proprie.

  • „Vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adică cei cu pensia minimă. Culmea este că cei cu pensia minimă i-au prins din urmă pe foarte mulți care au cotizat 15-20 de ani și care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei. Ei vor avea un fel de statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru aceștia, de la 1 iulie, pensia crește la 640 de lei, dar atenție: nicio altă pensie din România, inclusiv pentru cei care au cotizat mai mult de 10 ani, nu va scădea sub 640 de lei”, a afirmat Lia Olguța Vasilescu.

Cei aflaţi în această categorie vor primi lunar 640 de lei de la 1 iulie, iar suma nu va fi majorată odată cu punctul de pensie, ci numai când statul va considera că este cazul.

  • „Într-o parte vor rămâne pensionarii care vor crește pe punctul de pensie prognozat să fie 1.775 de lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă nu se va mai crește pe punctul de pensie, ci atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizații minime, vor fi făcute creșteri, dar clar nu în același ritm cu cei care au cotizat”, a explicat Lia Olguța Vasilescu. 
comentarii
1 comentarii

Meteahna seculara sa se loveasca tot in cei obiditi! Cei cu pensii "nesimtite" dorm linistiti...
Realist ,
13.02.2018 07:30
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia