logo
Pediatria trece de la Primărie la Consiliul Județean după construcția noului spital de urgență Sibiu
Sorana MAIER
2491 vizualizari
Pediatria trece de la Primărie la Consiliul Județean după construcția noului spital de urgență Sibiu

Viitorul Spital de Urgență din Sibiu ce se va construi pe un teren de 19 hectare va include atât secțiile actuale ale Spitalului Clinic de urgență, cât și pe cele ale Spitalului de Pediatrie, iar Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu se asociază pentru a obține fondurile necesare construcției și dotării spitalului.
Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean vor vota joi proiecte de hotărâri pentru aprobarea asocierii.
”Pentru realizarea obiectivului de investiţii „Spilal Clinic Judeţean de Urgenţă Integrat adulţi şi copii se propune încheierea unei asocieri între Judeţul Sibiu şi Municipiul Sibiu. 
Această asociere va funcţiona în baza unui contract de asociere, valabil de la data semnării lui de către ambele părţi şi până la finalizarea obiectivului de investiţii”, se arată în raportul de specialitate atașat proiectului.
Judeţul Sibiu va asigura terenul necesar ridicării construcţiei în suprafaţă totală de 194.750 mp și ambele părţi vor căuta variante de finanțare prin contractarea unui împrumut comun ; punerea la dispoziţie de fonduri din bugetul propriu al fiecărei părţi contractante în limita posibilităților ; accesarea de fonduri europene; accesarea de fonduri guvernamentale de cofinanţare.
După ce construcția va fi ridicată, corpurile de clădire ce vor fi ocupate de locurile din actualul Spital Clinic Judeţean vor intra în proprietatea Consiliului Județean Sibiu, iar în proprietatea municipiului Sibiu vor ajunge corpurile de clădire ce vor fi ocupate de locurile din actualul Spital de Pediatrie Sibiu.
Ulterior, autoritățile vor începe demersurile pentru reorganizarea unităţii spitalicesti, ca spital integrat adulţi şi copii în administrarea Judeţului Sibiu.
Corpurile, proprietate a Municipiului Sibiu vor fi transferate în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă integrat adulţi şi copii nou rezultat.
Practic, acest lucru înseamnă că actualul Spital de Pediatrie va trece de la Primăria Sibiu la Consiliul Județean și va funcționa împreună Spitalul Județean.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia