logo
Patru soliști ai Filarmonicii Sibiu susțin un concert simfonic, la Sala Thalia
Ana Maria MĂTUŞOIU
1514 vizualizari
Patru soliști ai Filarmonicii Sibiu susțin un concert simfonic, la Sala Thalia
Filarmonica de Stat Sibiu organizează, joi, de la ora 19, un concert simfonic la Sala Thalia. În fața publicului sibian vor evolua patru soliști ai Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul rus Valentin Uryupin.

Biletele pentru concert se pot cumpăra de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Preţul unui bilet este de 20 și 30 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Spectactorii prezenți în sală vor putea asculta „Schelomo” - Rapsodie ebraică pentru violencel și orchestră de E. Bloch, „Concert pentru violă în Re Major op.1” de C. Stamitz, „Concert pentru fagot op.2” de Fr. Berzald și Concert pentru clarinet de A. Copland. Interpretează soliști din Orchestra Simfonică a Filarmonicii Sibiu, fiind vorba de Makicm Fernandez Samodaiev, Gabriel Silișteanu, Ovidiu Borz, Ciprian Dancu. 


Makcim Fernandez Samodeiv

Născut în fosta URSS, la Volgograd, Makicm Fernandez Samodeiv și-a petrecut copilăria în Cuba, la Havana. „Împletirea dintre originile slave și cele latine îi va oferi un spectru larg în viitoarea lui profesie, Makcim continuându-și educația muzicală la Școala Națională de Arte din Havana. Primul său concert public are loc la vârsta de 8 ani, iar continuarea studiilor muzicale îl poartă din Cuba înapoi în Rusia iar apoi spre Mexic, Elveția și Belgia. Este absolvent cu mare distincție al Conservatorului Regal din Anvers, Belgia, cu Diplomă în Interpretare Muzicală - Violoncel și obține Specializare ca “Solist Concertist” în aceeași instituție”, se arată într-un comunicat de presă al Filarmonicii de Stat Sibiu. Makcim Fernandez Samodaiev s-a stabilit la Sibiu în 2015, când a devenit solist instrumentist ai Filarmonicii de Stat Sibiu. Pe lângă activitatea de solist și membru al Filarmonicii de Stat Sibiu, susține o intensă activitate de concerte de muzică de cameră, motiv pentru care, în 2016, în Sibiu, împreună cu pianista Monica Florescu a creat stagiunea camerală „Florescu-Fernandez & Friends”. 

Gabriel Silişteanu 

Este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa profesoarei Iulia Ţimiraş, iar la formarea sa profesională au contribuit instrumentişti recunoscuţi precum Sorin Gherbanovschi (Filarmonica Cluj-Napoca), Traian Boală (cvartetul „Arcadia”), Radu Chişu (concertmaestrul orchestrei „Camerata Regală”). Gabriel Silişteanu a colaborat cu orchestre din Bucureşti ȋncă din studenţie (Filarmonica „George Enescu”, Orchestra de cameră a Centrului Cultural „Tinerimea Română”), acumulând o bogată experienţă de orchestră. Ȋn prezent, este solist instrumentist al Filarmonicii de Stat Sibiu şi şeful partidei de violă a orchestrei „Camerata Regală”.

Ovidiu Borz

S-a născut la Oradea unde a și absolvit Liceul de Artă, promoția 2005. A urmat cursurile Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca - promoția 2009 și master promoția 2011. În perioada 2009 - 2011 a fost angajat la Filarmonica de Stat ”Transilvania” din Cluj Napoca. Timp de patru ani, între 2009 și 2013 a fost membru al Orchestrei Române de Tineret. A concertat ca solist împreună cu Orchestra de Cameră „Liutaria” Cluj-Napoca, Orchestra de Cameră a Filarmonicii de Stat Sibiu, Orchestra Academiei de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca, Orchestra de Cameră „Augustin Bena” Alba Iulia. În prezent este angajat al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Ciprian Dancu

A absolvit Facultatea de Muzică din Brașov, la clasa prof. Daniel Theodoru și Iulian Rusu. A obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale: Premiul I la Concursul internațional de clarinet „Mercadante”, Bari (Italia) 2005; Marele Premiu la Concursul național de interpretare „Marțian Negrea” Ploiești 2003,Premiul II la Concursul internațional ”Beethoven e i Classici” Salerno (Italia) 2003. A fost invitat să concerteze în calitate de solist pe scenele Filarmonicilor din Sibiu, Iași, Valcea, Timișoara, Oradea, Târgoviște, etc. și a susținut de asemenea o bogată activitate camerală, atât în țară cât și în străinătate. Este membru în diferite formații camerale și a fost invitat la importante festivaluri precum “Festivalul George Enescu” București sau “Schwetzinger Festspiele” Germania. Din anul 2002 până în prezent este solist instrumentist al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. 

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia