logo
spartan
Pasajul subteran de la Bulevard: ecrane led pentru afișaj, pardoseli noi, sisteme de hidroizolație și pereți îmbrăcați cu placaj metalic
Sorana MAIER
733 vizualizari
Pasajul subteran de la Bulevard: ecrane led pentru afișaj, pardoseli noi, sisteme de hidroizolație și pereți îmbrăcați cu placaj metalic
© Răzvan NEGRU

Reconfigurarea pasajului pietonal subteran din zona Bulevard, unul dintre proiectele propuse de sibieni prin programul de bugetare participativă ar urma să transforme întregul spațiu într-unul inovativ, cu pereți metalici la interior, cu ecrane led în locul vechilor afișaje, să refacă structura de hidroizolație și să modernizeze toată structura scărilor.

Primăria Sibiu a reluat licitația pentru întocmirea proiectelor tehnice, după ce nicio firmă nu s-a prezentat, iar acum licitația este încă în derulare.

„Prin procesul de bugetare participativă lansat de Municipiul Sibiu, cetăţenii au identificat şi propus modernizarea pasajului din dreptul Hotelului Continental Forum, proiect validat de autoritatea locală şi regăsit printre cele câştigătoare în urma procesului de votare. Modernizarea vizează înlocuirea panourilor de afişaj învechite din pasajul care subtraversează DN 1, cu afişaje electronice de înaltă definiţie, care să poată da o nouă viaţă acestui spaţiu ce leagă zona centrală de Bulevardul Victoriei. Implementarea acestei reabilitări îşi va aduce aportul la stimularea mobilităţii urbane iar astfel va contribui la creşterea gradului de civilizaţie, a confortului şi a calităţii vieţii, creşterea siguranţei individuale şi colective precum și a gradului de siguranţă rutieră şi pietonală. Printr-o abordare integrată, toate obiectivele de mobilitate urbană converg către obiectivul major de reducere a emisiilor de CO2 şi implicit de reducere a poluării”, prevede Caietul de sarcini.

Lucrarea ar urma să nu se limiteze doar la înlocuirea sistemelor de afișaj cu unele moderne, ci trebuie să aibă în vedere o serie de lucrări ample de refacere a întregului pasaj, deseori afectat la ploi abundente.

Proiectul va trebui să prevadă lucrări de hidroizolaţii care să conducă la identificarea şi înlăturarea cauzelor apariţiei de infiltrații pe pereţii pasajului și demontarea şi înlăturarea vitrinelor de afişaj şi îndepărtarea placajului de pe pereţi pentru asigurarea spațiului necesar amplasării sistemului de ecrane led.

Pardoseala va fi și ea complet refăcută. Momentan, podeaua este prevăzută cu un placaj din rocă, cu urme de uzură pronunțate, motiv pentru care va trebui refăcută pardoseala în întregime, inclusiv scările și va trebui înlocuit sistemul de colectare a apelor pluviale cu unul potrivit noii placări aplicate pe podele.

Pasajul nou refăcut va avea o parte din pereți acoperiți cu un material modern. Aspectul interior va fi adaptat ecranelor ultramoderne, motiv pentru care Primăria Sibiu cere îmbrăcarea pereţilor interiori cu placaj metalic, vopsit în culori neutre, atât în partea superioară cât și în partea inferioară a ecranelor led, pentru a crea o structură liniară a tuturor elementelor de fixare şi pentru a elimina accesul neautorizat la display-uri.

Proiectul mai prevede zugrăvirea pereţilor scărilor, inclusiv înlăturarea infiltraţiilor dinspre clădirea sediului vechi al Primăriei și înlocuirea vaselor dreptunghiulare pentru flori, amplasate la accesul în pasaj.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU






comentarii
2 comentarii

Ar trebui gandita si simplificarea accesului cu carucioare....
Este o adevarta aventura sa cobori/urci un carucior acolo!
Dana
10.07.2019 17:20
Degeaba. Trebuie construite copertine cu uși la intrare !
Degeaba, înăuntru se adună apă când plouă.
Leonard
12.07.2019 02:56
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia