Tribuna
Pasajele subterane din Sibiu intră în reparaţii concomitent: scările vechi demolate, replacate cu granit, zugrăveli şi tencuieli noi şi şase luni fără graffiti
Sorana MAIER
3378 vizualizari
Pasajele subterane din Sibiu intră în reparaţii concomitent: scările vechi demolate, replacate cu granit, zugrăveli şi tencuieli noi şi şase luni fără graffiti
© Răzvan NEGRU

Pasajele subterane din Sibiu, zona magazinului Dumbrava, de la Continental Forum şi din Lupeni, vor intra concomitent în lucrări de reparaţii ample, care vor presupune demolarea scărilor, replacarea lor cu granit, refacerea rampelor şi a zugrăvelilor. 

Primăria Sibiu a lansat licitaţia publică pentru execuţia lucrărilor pentru care alocă aproximativ 300.000 lei, iar în plus, prin contract, cere ca timp de şase luni, înscrisurile cu graffiti să fie rezugrăvite în termen de 24 de ore.
La pasajul Dumbrava vor fi demolate scările vechi, cu recuperarea plăcilor de granit, vor fi turnate noi trepte din beton, va fi refăcut parapetul, vor fi tencuiţi şi zugrăviţi pereţii, vor fi înlocuite rigolele şi vor fi montate noi grătare metalice. În plus, la pasajul subteran din Lupeni vor fi înlocuite şi cele şase uşi metalice.
Termenul de execuţie a lucrărilor este de 25 de zile de la emiterea ordinului de incepere pentru toate pasajele. 

© Răzvan NEGRU

"Se va lucra concomitent la toate pasajele. În cazul în care în cursul anului vor apărea înscrisuri cu graffiti, acestea vor fi curatate şi zugrăvite la solicitarea scrisă a beneficiarului în termen de 24 ore de la emiterea comenzii", se arată în Caietul de sarcini.
Pentru lucrările de curăţat graffiti, durata contractului este de şase luni, în vreme ce termenul de garanţie a lucrărilor este de trei ani de zile.
În ultimii ani, administraţia locală a reparat frecvent scările din pasajele subterane din centrul Sibiului, în special treptele care după îngheţul de peste iarnă au avut porţiuni mari de pe care bucăţile de gresie s-au desprins.
Pasajul Lupeni din Sibiu, care face trecerea din zona Gării spre cartierul Lupeni, a fost complet renovat în anul 2011. 
Pasajele subterane, dar şi pasajele din centrul istoric al Sibiului, sunt frecvent murdărite cu graffiti, uneori la doar câteva ore sau zile de la rezugrăvire.

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU


comentarii
1 comentarii

Cateva camere de luat vederi ar rezolva problema grafitti
...
11.04.2018 22:40
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia