logo
Parcarea în Sibiu se poate plăti și de pe telefon. Primăria Sibiu lansează aplicația PARCARE SIBIU
Sorana MAIER
1256 vizualizari
Parcarea în Sibiu se poate plăti și de pe telefon. Primăria Sibiu lansează aplicația PARCARE SIBIU

Începând din 3 decembrie, plata parcării în municipiul Sibiu se poate face și prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil: PARCARE SIBIU. Aplicația poate fi utilizată atât pe sistemul Android cât și pe iOS și se găsește pentru descărcare gratuită în Google Play sau în App Store.

“Această aplicație este un instrument smart de plată a parcării, parte dintr-un întreg program de astfel de măsuri și instrumente prin care Primăria Sibiu dorește să faciliteze accesul cetățenilor la serviciile publice”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Odată instalată, aplicația oferă trei modalități de plată a tarifului de parcare, prin card bancar, fiind acceptat orice tip de card; prin SMS, direct din aplicație, tariful de parcare urmând să fie înregistrat pe factura de telefon și prin credit preplătit, care poate fi încărcat de utilizator fie la ghișeul de la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat fie direct de către utilizator, din aplicație, cu card bancar, în urma creării unui cont.

Utilizatorul va selecta modul de plată, va introduce numărul de înmatriculare al autovehiculului și va alege zona de parcare în care se află: A, B, C sau D și va selecta numărul de ore pentru care se solicită parcarea. Din aplicație se poate achiziționa și un tichet pentru întreaga zi în curs.

De asemenea, utilizatorul poate solicita prin această aplicație eliberarea unui abonament care NU este necesar să fie tipărit și afișat pe bordul autovehiculului, existența unui abonament putându-se verifica în sistem.

Aplicația oferă și alte informații utile, cum sunt: harta cu parcările cu plata din oraș și numărul de locuri pe care le oferă, tarifele pe fiecare dintre cele patru zone de parcare, un istoric al autovehiculelor pentru care utilizatorul a mai solicitat plata parcării, astfel că nu va mai fi necesară reintroducerea numărului de înmatriculare, ci doar selectarea celui corespunzător.

Plata parcării se poate face în continuare și prin automate de plată stradale, abonamentele, SMS obișnuit, trimis de pe telefon și tichete de parcare tipărite care se găsesc la comercianții parteneri care le comercializează, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia