logo
Parcare subterană cu 500 de locuri și două nivele sub Piața Cibin
Sorana MAIER
1974 vizualizari
Parcare subterană cu 500 de locuri și două nivele sub Piața Cibin

Primăria Sibiu are în plan amenajarea unei parcări subterane de aproximativ 500 de locuri sub Piața Agroalimentară Cibin, lucrare pentru care a lansat licitația publică de realizare a studiilor de fezabilitate.

Suprafața destinată parcarii este de 8000 mp, adică sub toată piața, iar Primăria cere două variante, una cu un nivel și o alta cu două nivele.
”Parcarea va deservii riveranii cartierului, persoanele care se aprovizionează din piata agro-alimentară Cibin si turiştii care vizitează oraşul vechi şi zona centrului istoric. Prin crearea acestei parcari se va descongestiona traficul in zona istorica si se va reda pietonilor posibilitatea vizitarii in siguranta a zonei istorice. Platforma de suprafaţă actuală va menţine în continuarea destinaţia de piaţa agro-alimentară, dar va fi reconfigurata pentru realizarea intrării şi ieşirii din parcarea subterană”, se arată în caietul de sarcini.

Stație de încărcare pentru mașini electrice 

Specialiștii din administrația locală susțin că amplasarea unei parcări în subteran reprezintă una dintre puţinele variante posibile pentru suplimentarea locurilor de parcare din zonă, protejându-se cadrul arhitectural şi urbanistic.
Pe platforma de suprafaţă va fi proiectată o staţie pentru mijloace de transport în comun electrice, prevăzută cu bănci, peron acoperit, pentru călători şi puncte de încărcare (lentă şi rapidă) pentru autobuze electrice.
Lucrarea de construcție a parcării prespune sistem de supraveghere video a parcării și acces controlat, relocarea tuturor retelelor subterane.
”Principalele obiective în proiectarea şi construcţia parcării sunt parcare subterană pe unul sau două nivele cu o capacitate totală de aproximativ 450-500 locuri de parcare pentru autoturisme şi aproximativ 10 pentru motociclete; drum de acces, rampe de acces, trotuare pietonale; zone verzi, adiacente punctelor de acces în parcare; iluminat interior şi exterior eco-eficient, sistem de supraveghere video a zonei parcării, staţie de încărcare pentru maşini electrice, colectarea apelor pluviale de pe suprafeţele carosabile prin intermediul gurilor de scurgere şi racordarea la reţelele existente si sisteme de evacuare a apelor care pot pătrunde in interior prin spălare sau accidental; asigurarea tuturor utilităţilor necesare bunei funcţionări; orice alte dotări privitoare la accesul securizat, mijloacele de prevenţie şi stingere a incendiilor, semnalizare, grupuri sanitare, activităţi administrative etc”, potrivit caietului de sarcini.


comentarii
1 comentarii

DE CE NU SE FACE PESTE RAUL CIBIN?
SCHWARZ ALEXANDRU
18.07.2018 10:44
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia