logo
Până acum, nicio foaie goală la simularea Evaluării Naţionale. IŞJ Sibiu, despre îndemnul CNE la boicot: "O formă de protest neanunţată şi nepotrivită!”
Andra MARINESCU
1155 vizualizari
Până acum, nicio foaie goală la simularea Evaluării Naţionale. IŞJ Sibiu, despre îndemnul CNE la boicot:
Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a au fost îndemnaţi să predea foaia goală la simularea Evaluării Naţionale ce a avut loc între 11 - 13 martie.

 

Ideea a fost lansată de Consiliul Național al Elevilor, care este de părere că metodele de evaluare din sistemul de învățământ nu se pliază pe nevoile și interesele actuale.

"De aceea, dar și pentru a responsabiliza toți decidenții care până acum nu ne-au luat în serios, invităm elevii din România să ni se alăture în protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale. Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generațiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generație de sacrificiu, o generație de cobai ai Ministerului Educației Naționale. Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc. Dăm foaia goală pentru că simulările nu ne vor evalua competențele, ci doar cunoștințele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informațiile care ne-au fost dictate la clasă. Simulările au ajuns să fie experimentul ministerului, nu experiențele noastre de învățare, iar acest lucru ne motivează să ne ridicăm în fața tuturor acestor nedreptăți, printr-un protest: fie dând foaia goală, fie scriind tot ceea ce este greșit la sistem, transformându-ne foaia de examen într-un manifest față de învățământul românesc. Dăm foaia goală pentru că schimbările nefundamentate nu sunt soluția în educație (...), pentru că suntem conștienți că Ministerul ne vrea niște cobai, niște procente dintr-o diagramă și nimic mai mult. (...) Dăm foaia goală pentru că încă o evaluare în clasa a VII-a este nejustificată, când încă nu ne-a fost clarificat de ce am dat-o pe cea din clasa a VI-a, căci încă o simulare nu ne va face nici mai stăpâni pe competențele noastre, nici mai puțin stresați la gândul că ne așteaptă ani grei, ani în care vom alerga de la un meditator la altul, ani în care, după atâtea examene și evaluări standardizate, nimeni nu ne va întreba spre ce domeniu vrem să ne îndreptăm", este o parte din mesajul lansat de Consiliul Național al Elevilor.

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu susține această idee.

"CJE Sibiu consideră foaia goală la simulare mai mult decât un protest, și anume o conștientizare a nevoii de schimbare. A da foaia goală la simulare nu înseamnă nerespectarea cadrelor didactice, ci opunerea față de metodele de evaluare din sistemul de învățământ, care sunt nefondate și nu se pliază pe interesele actuale.  Elevii nu sunt un experiment! Modificările realizate “din pix” de către MEN nu pot atrage cu sine decât reacții direct proporționale cu necesitatea unor schimbări concrete, aplicate.  În acest moment, simulările naționale nu evaluează competențele reale ale elevilor, ci capacitatea de a stoca și reproduce informații. Astfel, elevii devin instrumente pentru creșterea artificială a mediei simulărilor naționale", a declarat pentru TRIBUNA David Drăgan, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, elevii din județul Sibiu nu au dat curs, deocamdată, acestei forme de protest "neanunțate și nepotrivite", după cum se arată într-un răspuns transmis TRIBUNEI. "Sunt elevi care s-au pregătit pentru această simulare. Și munca lor trebuie respectată!", adaugă Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

comentarii
11 comentarii

Organizația care se autointitulează "națională ", nu reprezintă de fapt pe nimeni. Este un ONG de sorginte neomarxistă, care, ca orice organizație bolșevică, pretinde că reprezintă un grup, dar în realitate îi reprezintă doar pe cei care îi finanțează. Așadar, sus-numitul consiliu n-are nicio treabă nici cu elevii , nici cu naționalul. Cine e de vină că astfel de organizații antinaționale sunt lăsate să funcționeze nestingherite?
Un cititor
14.03.2019 12:11
da, aveti dreptate, trebuie sa interzicem, sa bagam pumnul in gura si in general sa limitam tot ceea ce inseamna democratie si libertate de exprimare.

va invidiaza psd-ul pentru limbajul de lemn cu care infierati plin de manie proletara tot ce nu e conform standardelor relative si discutabile pe care le aveti !!!
dar cu asemenea idei si discurs probabil ca sunteti membru in clanul de infractori numit psd.
@un cititor
14.03.2019 14:12
Din păcate, nu e suficient să fii anti-PSD ca să ai dreptate. Consiliul elevilor e clar neomarxist, a lua poziție contra neomarxiștilor înseamnă că nu ești deloc stângist. Q.e.d. Dreptul la exprimare în fața urnelor e de la 18 ani încolo, tocmai pentru ca mintea să se mai coacă (deși e relativ și asta, fără lecturi solide). Ei vor să impună cu orice preț un dictat al minorilor, ceea ce e cam deplasat.
Alt cititor
14.03.2019 14:47
Ambii sunteti exemple vii ai spalarii pe creier intensive facuta de politicieni in zilele astea infierbantate de soarele "electoral".

E drept ca in ultima vreme in CNE s-au infiltrat personaje care de fapt reprezinta interesele unor ONG-uri propagatoare de ideologie multicolora dar de fapt semnatura pe CNE se pare ca vine totusi de la MEN (https://mecc.gov.md/ro/content/consiliul-national-al-elevilor-1)

Ambii sunteti spalati si apretati pe creier de propaganda, treziti-va. Cineva va incurajeaza spre extreme, nu va lasati dusi de nas!
...
14.03.2019 14:52
"ambii" = "Un cititor" si "@un cititor"
...
14.03.2019 14:54
Interesant -- capra sare masa, iedul sare casa-- De cind si pina cind copii ( adusi pe lume spalati imbracati si purtati pe brate de parinti sunt acei ce poruncesc si nu cei ce asculta si implinesc poruncile parintilor si a celor cu peri albi trecuti prin textele vietii??) Rusine celor ce sustin si incurajaza acest fel de rasturnare a valorilor -- pentru ca vor sa distruga o civiliztie normala -- Culmea ironiei --sa-mi dicteze copilul meu ce trebuie sa fac eu pentru traiul fericit al tuturor mebrilor din familie -- Unde e ascultarea de parinti si de cei ce ne invata ?? -- Ca medicament de insanatosire -- Parintii sa nu mai lucreze si sa-i puna pe desteptii astia la munca -- apoi sa debiteze teoreme -- neitelese de ei insasi-..
mike
14.03.2019 19:41
CNE e cel putin discutabil daca e sau nu neomarxist iar psd e multe numai partid de stanga nu e: nu sustin egalitatea ci dimpotriva promoveaza si sustin o clasa de privilegiati, nu sustin economia de stat ci cea privata dar in proprietatea privilegiatilor si mai ales nu promoveaza nevoia de revolutie si schimbare in societate.
deci cum ramane cu qed ?
iar drepturi, printre care si cel la exprimare, au si cei sub 18 ani.
cand folositi termeni de genul "dictat" in acest context nu pot spune decat ca nu aveti capacitatea de a intelege termenul si prin urmare nici ceea ce au vrut elevii sa transmita si modalitatea prin care au vrut sa se faca auziti.
slabut cu logica domnule cititor
14.03.2019 20:19
eu cred ca iti bati copiii si nevasta de 3 ori pe zi in loc de mancare ca altfel le vin idei si, cine stie, poate invata prea multe de la scoala.
"civilizatia normala" de care vorbesti o poti gasi in Afghanistan, Iran si alte tari inapoiate, alaturi de persoane la fel de limitate ca si tine !
pt mike - intoarce-te inapoi in pestera ta
14.03.2019 20:24
Daca esti onest si om-- da-ti numele -- nu te ascunde in tufis ca iepuri-- Da ai dreptate in tarile -musulmane e mult respect ( de acord cu tine bataia e lege -- fiindca frica pazeste via)-- Uitata desteptule cum -- destrabalatele romaniei stau la agatat -- barbati meserie banoasa nu? asta inseamna degradare morala -- Minciuna troneaza la greu, furtul pe fata , mita nerespectul pentru valori morale , birocratismul gras si nemilos --astea distrug Romania -- Nu mai vorbesc de cerseala --bani munciti la greu de unii, dati pentru mita electorala -- Acum rumega cine sta in pestera, tu sau eu??
@ mike
14.03.2019 22:23
Exact! Si fetele apreciaza pupezele care s-au cuplat cu Ilie Nastase sau cu alti libidinosi cu bani, in loc sa se gandeasca sa faca ele ceva cu minte si cu mainile lor, nu sa astepte cardul vreunui babalac... Iar baietii... la frezat si la epilat de parca ar fi toti ... veseli...
@@@
14.03.2019 22:55
da mike, tu, genul care-si snopeste copiii si femeia in bataie, esti un barbat adevarat !!!
si mai ai tupeul sa vorbesti de valori morale !

cat despre tarile musulmane si in general despre respectul capatat datorita violentei mai taci din gura.
e frica nu respect.
am fost in Iran si in alte tari din zona si coruptia, minciuna si nepotismul sunt la rang de arta.
dar daca admiri atat societatea aceea esti liber sa pleci acolo.
ca odata ajuns nu o sa mai poti veni inapoi va fi un castig pentru Romania !

nu e democratia nici pe departe perfecta dar e tot ce avem mai bun deocamdata.
ca tu esti oaie si vrei sa fi reglementat si limitat de la a la z e problema ta.

tu nu doar ca traiesti in pestera, ti-ai tras si bolovan la intrare sa nu cumva sa intre vreun curent revizionist.
pt mike
15.03.2019 08:44
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia