Tribuna
Palatul Brukenthal Avrig lansează un nou concept cultural
Palatul Brukenthal Avrig lansează un nou concept cultural
Chiar dacă a trecut perioada marilor sărbători de iarnă, ecourile încă nu s-au stins, iar mulţi îşi mai amintesc cu deosebită plăcere de locul ales pentru petrecerea acestora, de atmosfera, eleganţa, rafinamentul şi frumoasa experienţă de care au avut parte.

Printre aceştia se numără şi cei ce au ales Palatul Brukenthal din Avrig pentru petrecerea vacanţei de anul nou şi implicit a Revelionului 2018, frumoasa locaţie fiind recunoscută, de mai mulţi ani, pentru pachete deosebite pregătite cu aceste ocazii speciale.
“Palatul Brukenthal Avrig a înregistrat un succes răsunător cu ocazia Revelionului 2017 – 2018, înscriindu-se în noul trend al momentului, în privinţa petrecerilor tematice care includ oferta culturală. Cu această ocazie, Palatul Brukenthal Avrig lansează o nouă serie de provocări culturale şi culinare pentru anul 2018.
Analiştii pieţei de turism şi evenimente arată că în ultimii trei ani s-au schimbat gusturile românilor, astfel încât cei mai mulţi preferă pachete de Revelion din localităţi mici, în cadrul unor obiective culturale renumite, cu programe care includ şi un eveniment artistic deosebit, pe lângă un meniu compus din preparate de cea mai bună calitate. Manfred Michael Seiler (Dragon of Transilvania) a susţinut un concert privat la Palatul Brukenthal Avrig, în noaptea de Revelion, cu muzică germană, compoziţii proprii de rock săsesc şi câteva coveruri ale unor artişti rock celebri. Evenimentul cultural şi bucătăria pentru care deja este celebru Palatul Brukenthal Avrig au atras oaspeţi din întreaga ţară şi din străinătate. Astfel, Palatul Brukenthal Avrig s-a înscris perfect în trendul momentului, înregistrând un real succes.
În continuare, Palatul Brukenthal Avrig va oferi publicului larg evenimente culturale de cea mai bună calitate. În primăvara acestui an, Manfred Michael Seiler va cânta din nou la palat, alături de celebra voce a muzicii româneşti, Mirabela Dauer. Seria evenimentelor va continua până la finalul anului, iar agenda organizării acestora va fi oferită publicului în curând. Palatul  Brukenthal Avrig va găzdui mai multe tipuri de evenimente culturale, pentru a stârni curiozitatea cât mai multor turişti de a vizita Avrigul, spaţiu cultural de o deosebită importanţă încă din secolul al XVIII-lea.
Palatul Brukenthal Avrig se diferenţiază de celelalte oferte ale pieţei şi prin preparatele culinare unice, care au la bază reţete tradiţionale româneşti, săseşti, germane şi austriece, dar şi noutăţi din bucătăriile cele mai renumite ale lumii. „Mulţi au apreciat mai întâi locul, apoi mâncarea, pentru că noi pregătim absolut tot în bucătărie. Nu folosim prafuri, facem toate cremele pentru prăjituri şi chiar blaturile pentru torturi în bucătăria noastră. Nici măcar un sos nu este făcut cu ceva cumpărat gata preparat. Muncim foarte mult, pentru că trebuie să păstrăm tradiţia acestui loc încărcat de istorie”, explică Mihaela Klingeis, coproprietară a Oranjeriei din grădina Palatului Brukenthal din Avrig.
Situat la poalele Munţilor Făgăraş, la doar 20 de kilometri distanţă faţă de Sibiu şi 116 kilometri distanţă faţă de Braşov, Palatul Brukenthal Avrig este singurul din sud - estul Europei care oferă priveliştea inegalabilă a unei grădini în stil baroc. Denumit şi “Edenul din Transilvania”, ansamblul arhitectural baroc a fost reşedinţa de vară a guvernatorului Transilvaniei, baronul Samuel von Brukenthal, încă din anul 1771. Astăzi, urmele acestei istorii culturale a Transilvaniei se pot simţi în centrul oraşului Avrig, unde inima grădinilor baroce încă bate, datorită Oranjeriei care a fost reclădită din temelii şi redată publicului larg”, menţionează, într-un comunicat remis presei, Bernhard Moestl, director de marketing la Palatul Brukenthal Avrig.
D.F.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia