logo
spartan
P.S. Ilarion Făgărăşanul a oficiat Liturghia Arhierească pentru credincioşii Parohiei Tălmaciu II
Dan FRÂNCU
1497 vizualizari
P.S. Ilarion Făgărăşanul a oficiat Liturghia Arhierească pentru credincioşii Parohiei Tălmaciu II

Duminica trecută, când în Biserica Otodoxă Română a fost Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi (denumită în popor şi „duminica lăsatului secului de carne”), credincioşii ortodocşi din Tălmaciu au avut parte de marea bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, P.S. Ilarion Făgărăşanu. Ierarhul a fost oaspetele Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” (Parohia Tălmaciu II) şi al noului preot paroh de aici, pr. Ilie Ardelean, alături de care a săvârşit Liturghia Arhierească.
Credincioşii prezenţi duminică la biserică, mulţi îmbrăcaţi în costume tradiţionale specifice locului, s-au arătat foarte încântaţi de întregul parcurs al slujbei, importantul oaspete, prezent pentru întâia oară la acest lăcaş de cult din Tălmaciu, impresionând asistenţa prin prestanţa deosebită.
La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învăţătură, episcopul vicar a tâlcuit Sfânta Evanghelie, îndemnând oamenii să se pregătească aşa cum se cuvine pentru intrarea în Postul Mare al Învieriii Domnului. Ierarhul i-a sfătuit pe credincioşi să ţină post, „nu doar de bucate, ci şi de păcate” şi i-a îndemnat să fie mai buni, mai iertători, mai iubitori şi îngăduitori cu ceilalţi.
În semn de mulţumire şi apreciere pentru cinstea care le-a fost făcută, preotul paroh Ilie Ardelean i-a oferit P.S. Ilarion Făgărăşanul o traistă autentică tradiţională din Tălmăcel, precum şi volumul „Amintiri din pribegie”, al istoricului Neagu Djuvara.
De asemenea, în numele său şi al credincioşilor pe care îi reprezintă şi îi păstoreşte, preotul Ilie Ardelean a ţinut să exprime mulţumirea tuturor pentru vizita primită şi i-a adresat episcopului vicar invitaţia de a reveni la această biserică şi atunci când lucrările la pictura interioară vor fi finalizate.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia