logo
Oraşul Avrig va avea o creşă pentru 70 de copii
Dan FRÂNCU
2259 vizualizari
Oraşul Avrig va avea o creşă pentru 70 de copii
Demersurile administraţiei locale avrigene pentru construirea unei creşe în oraş sunt destul de dificile şi relativ greu de parcurs, lucruri justificate, în mare măsură, de complexitatea şi amploarea obiectivului. Totuşi, au fost făcuţi câţiva paşi importanţi pentru realizarea acestui deziderat, astfel că avrigenii, în mod deosebit cei ce au sau îşi doresc să aibă copii pe care să îi poată duce la o creşă în localitate, pot fi optimişti că visul lor se va împlini.

După ce au căutat luni întregi soluţia cea mai bună pentru un asemenea obiectiv, după câteva încercări nereuşite de achiziţionare a unor imobile (teren intravilan sau construcţie) potrivite unei clădiri cu această utilitate, în cursul anului trecut s-a stabilit foarte clar că viitoarea creşă din Avrig va fi construită pe un teren al oraşului, situat în vecinătatea fostului teren de sport al ªcolii Gimnaziale Avrig. Mai mult, cu prilejul unei şedinţe ordinare desfăşurate recent, Consiliul Local al oraşului Avrig a adoptat o hotărâre prin care a aprobat Studiul de Fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ”Construire creşă în oraşul Avrig, împrejmuire imobil şi drum de acces”, astfel că a mai fost parcursă o etapă deosebit de importantă din acest demers amplu.
Din cele două anexe ce însoţesc hotărârea legislativului local avrigean am aflat că valoarea totală a acestui obiectiv de investiţii este de 7.954.712,50 lei (cu TVA), 5.813.149,33 lei (cu TVA) din această sumă reprezentând valoarea pentru construcţii + montaj.
Prin acest proiect se urmăreşte construirea şi dotarea unei creşe cu cinci grupe (70 de copii), care să asigure toate funcţiunile impuse de normele actuale în domeniu, realizarea de alei interioare şi amenajări exterioare, construirea unui drum de acces în incinta proprietăţii şi împrejmuire.
Prin implementarea acestui proiect se vor oferi oportunităţi de îngrijire, dezvoltare şi învăţare, în egală măsură, tuturor copiilor de la 0 la 3 ani, indiferent de sex, rasă, religie, mediu cultural de provenienţă sau statut socio – economic, asigurându-se premisele pentru reîntoarcerea în piaţa muncii a persoanelor active (părinţilor copiilor). De asemenea, se urmăreşte dezvoltarea infrastructurii educaţionale, un aspect de o importanţă deosebită, esenţial pentru educaţie, dezvoltarea timpurie a copiilor, formarea de abilităţi sociale şi pentru dezvoltarea capacităţii de integrare socială.
Având în vedere valoarea mare a investiţiei, specialiştii Primăriei oraşului Avrig caută cea mai bună soluţie pentru finanţare.
În prezent, Avrigul nu are o creşă unde să poată fi îngrijiţi şi educaţi cei mai tineri locuitori ai oraşului, astfel încât părinţii acestora să aibă posibilitatea de a reintra, cât mai rapid, în rândul forţei de muncă active.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia