Tribuna
Opt reprezentații în cadrul "Microstagiunii BRD Scena9", la TNRS și în Studioul CAVAS
Andra MARINESCU
755 vizualizari
Opt reprezentații în cadrul
© Dragoş Dumitru
Miercuri, 21 martie, debutează microstagiunea "BRD Scena9", care se va desfășura până pe 25 martie, timp în care vor avea loc, la Teatrul Național "Radu Stanca" și Studioul CAVAS al Facultății de Litere și Arte a ULBS opt reprezentații.

Primul spectacol se va juca în sala TNRS, de la ora 19. "De veghe la Taj Mahal", în regia lui Radu-Alexandru Nica, este o piesă cu elemente istorice și de legendă și atinge teme generoase și actuale, precum prietenia, scopul artei, al progresului uman, dar și teme sociale, a căror percutanță e perenă. Spectacolul de Rajiv Joseph îi are în distribuție, la Sibiu, pe actorii Florin Coșuleț și Cătălin Pătru. Un bilet costă 25/ 20 lei, cu reducere, pentru elevi, studenți și pensionari.
Cea de-a doua reprezentație din această microstagiune este "Iubirea la oameni", de Dmitri Bogoslavski, în regia lui Bogdan Sărătean, de la ora 17, la Studioul CAVAS. "Dimensiunile vieții umane se află sub patronajul iubirii. Doi tineri se îndrăgostesc. Un bărbat se căsătorește cu femeia pe care o iubește și pe care o acceptă. Un cuplu aparent fericit caută să se destrame. O dispariție, o crimă, o conșiință încărcată. Lirismul durerii se exprimă prin dimensiunea sacră a iubirii, punctată de erori și de orori. Dincolo de urât și de frumos, de bine și de rău, de sine și de alții, se află iubirea. Superb profilată în spectacol, ea este explorată, întinsă, răsucită și lucrată în tot atâtea feluri pe câți oameni o simt", spun organizatorii. Spectacolul va prinde viață datorită actorilor Ioan Paraschiv, Denisa Caian, Serenela Mureșan, Alin Turcu, Codruța Vasiu, Dumitru Stegărescu, Ștefania Marola, Cătălin Pătru, Gabriela Pîrlițeanu și Ioana Cosma. Un bilet costă 20 de lei și poate fi achiziționat exclusiv de la Agenția Teatrală de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 17 Sibiu.
Joi, 22 martie, se va juca "Scene dintr-o căsnicie", în regia lui Charles Muller, în sala TNRS, iar vineri, 23 martie, vor fi puse în scenă piesele "Emigranții" (ora 17, Studioul CAVAS) și "Omul cel bun din Sîciuan (ora 19, sala TNRS). Sâmbătă se vor juca "10", la TNRS, în regia lui Radu-Alexandru Nica, și "Avioane de hârtie", la Studioul CAVAS, în regia lui Eugen Gyemant.
Microstagiunea se va încheia cu "Hedda Gabler", în regia lui Botond Nagy și cu Ofelia Popii în rol principal.

© Alin Praf


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia