Tribuna
Ocna Sibiului îşi dezvoltă potenţialul cu fonduri de la Ministerul Turismului
Dumitru CHISELIŢĂ
2625 vizualizari
Ocna Sibiului îşi dezvoltă potenţialul cu fonduri de la Ministerul Turismului
„Litoralul Ardealului” va avea, în cel mult doi ani, alte două investiţii realizate penjtru a da staţiunii balneoclimaterice Ocna Sibiului un plus de atracţie pentru cei care doresc să-şi petreacă timpul liber acolo, aceasta dincolo de tradiţionalele boi de soare, de aer, de nămol sau de apa sărată a faimoaselor lacuri.

Ministrul Tiurismului, Bogdan Trif şi primarul oraşului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, au semnat, joi, la sediul Primăriei, contractul de finanțare a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimatică Ocna Sibiului, orașul Ocna Sibiului”. Proiectul, în valoare totală de 7.596.942,75 lei este finanțat de Ministerul Turismului în proporție de 90% din valoarea investiției de bază.

Din camping părăsit, un parc de rulote cu toate facilităţile

Cu prilejul semnării contractului, primarul Claudiu Predescu şi minsitrul Bogdabn Trif au oferit ziariştilor prezenţi un tur atât al atracţiilor staţiunii, cât şi al locurilor viitoarelor investiţii. În plus, au fost vizitate şantierele de pe străzile reabilitate în curs de reabilitare prin Pogramele Naţionale de Dezvoltare Locală şi Complexul Lacurilro Sărate.
Cei care vin la Ocna cu trenul, le este cunoscut drumul de la staţia CFR Ocna Băi spre staţiune. Le este evident cunoscut şi locul vechiului camping, (în dreapta) din vecinătatea Lacului Fără Fund. Acesta mulţi ani, a devenit o suprafaţă abandonată, cu clădiri ruinate, cu un spaţiu verde total lăsat de izbelişte, fiind prezente şi vechile căsuţe din lemn rămase, probabil, din perioada de dinainte de 1989. Primăria Ocna Sibiului a câştigat avea anul trecut (din 2010) procesul cu societatea Apior, care deţinea acest camping.
 
Aici va fi locul viitorului parc de rulote şi camping care va asigura cel puţin 40 de locuri de campare pentru rulote plus alte 20 de spaţii de amplasare pentru corturi. Locul va fi transformat complet faţă de ce este acum acolo. Vom avea, astfel, alei, mai multe construcţii adnimistrative ca loc de vizionat filme, pavilioane de utilităţi (gătit, spălat rufe, spălat vase), loc de joacă, loc pentru foc de tabără, toalete, spaţii de depozitare, un lac de agrement, etc.  Este prima facilitate de acest fel din România, finanţată de Ministerul Turismului

O nouă faţă pentriu Parcul Balnear

Luaţi de valul Marii Atracţii a Ocnei Sibiului, adică zona lacurilor, mai exact Complexul Lacurilor Naturale cu tot ce oferă ele, puţini ştim că peste drum doar, este un loc cât se poate de liniştit, cu linişte, umbră, copaci, alei şi bănci: Parcul Balnear.  Şi aici, tot cu finanţarea Ministerului Turismului, acest loc va beneficia de lucrări ample de reabilitare. Aici  se vor amenaja spaţii de recreere şi relaxare, inclusiv pentru copii (tiroliană, panourid e căţărare). Este în proiect şi realizarea, aici, a unui „Teatru de Vară”, investiţiile fiind, în acest caz asigurate din fondurile Primăriei.

Bogdan Trif: Ocna Sibiului, un adevărat punct de atracție turistică

„Am semnat contractul de finanțare la Ocna Sibiului și consider că astfel am făcut un pas important pentru ca stațiunea balneară Ocna Sibiului să redevină un adevărat punct de atracție turistică. Așadar, aproape 7,6 milioane de lei vor fi investite în statiunea balneară Ocna Sibiului, iar Ministerul Turismului asigură o finanțare de 90% din investiția de bază. Și astăzi am găsit Ocna Sibiului plină de turiști pentru că mulți dintre cei care vin aici cunosc efectele terapeutice ale celor şapte lacuri cu apă sărată din parcul balnear. Stațiunea are un potențial turistic enorm datorită resurselor naturale. Aproximativ 200.000 de turiști ajung la Ocna Sibiului an de an, dar sunt sigur că numărul acestora va crește după finalizarea proiectului pe care tocmai l-am semnat. În plus, Primăria Ocna Sibiului a depus un proiect de reabilitare a unui pachet de șase străzi din stațiune prin programul de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, programul demarat, anul trecut, de Guvernul României, care asigură finanțarea în proporție de 100%. Stațiunea balneară beneficiază și reabilitarea mai multor străzi prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cu bani de la guvern”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului, cu prilejul semnării contractului.
El a precizat că, dintre primarii celor 37 de localităţi clasate ca staţiuni balneoclimaterice, doar primarul Ocnei Sibiului a accesat fondurile Ministerului Turismului pentru investiţii, deşi procedurile de finanţare au fost simplificate la maximum iar procentul fondurilor nerambursabile de la Minister crescând la 90%.

„Contractul de finanţare vine să diversifice oferta turistică de la ocna Sibiului şi, implicit, să crească numărul celor care vor să să-şi petrece aici vacanţele, atât oaspeţi din ţară, cât şi din străinătate. Prin depăşirea etapei de azi, intrăm în linie dreaptă pentru implementarea proiectului, urmând ca în scurt timp, după încheierea licitaţiei, să putem începe lucrările”, a spus, la rândul său, primarul Claudiu Predescu.

Promisiuni pentru Mocăniţă

Tot cu acest prilej, Ministrul Bogdan Trif a subliniat că sunt şanse şi pentru reabilitatea fostei linii înguste Sibiu-Agnita, cunoscută ca „Mocăniţa”. El a spus că se vpr face demersurile pentru modificarea Hotărârii de Guvern care să includă şi finanţarea acestui tip de turism astfel, putându-se solicita,a stfel, fonduri de la Minister prin prezentarea Studiuluidm e Fezabilitate.







comentarii
4 comentarii

Felicitari ministrului Trif ! !!!

Urlatorilor pdl/ pnl, v-ati ascuns? Rusine sa va fie, turcan, campean, mimoza de la primarie, plecati acasa incompetentelor!
22.08.2019 17:55
Trif lucreaza din greu sa prosteasca lumea inainte de alegeri. Viseaza cai verzi pe pereti
minciuni PSD
23.08.2019 06:10
Se iau bani buni pentru intrare la bai -- Ce face primaria cu ei?? -- Ma mir fiindca primele doua poze care arata o totala lipsa de gospodarire a sefilor din localitate -- Oare trebuie sa vina cineva de afara sa va mature casa?? -- Frumoasa lozinca ,dar gardul cade pe trecatori -- Sa va fie rusine domnilor -- daca asa arata si casele voastre-- atunci nu sunteti mai buni ca cei din Vaslui-- Era odata de mult, o Ocna Sibiului tare curata si faina
mike
23.08.2019 07:51
No domnu Chiseliță, făcură dezvoltarea pe care ați lăudat-o sau ați rămas doar cu plimbarea cu jurnalistii din zona cu potențial?
Gifi
18.08.2021 20:20
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA