logo
O zi fără mașini în centrul Sibiului
Sorana MAIER
1447 vizualizari
O zi fără mașini în centrul Sibiului

Mașinile nu vor avea acces în centrul istoric al Sibiului timp de o zi, după ce Primăria Sibiu a înscris orașul în programul “Ziua fără mașini”, care se va desfășura în data de 22 septembrie, între orele 8-20 și presupune în primul rând restricționarea accesului auto în Piața Mică, Piața Huet, Piața Schiller, strada Arhivelor și strada Centumvirilor. Piețele și străzile vor fi eliberate de mașini în această zi și redate în întregime sibienilor și oaspeților orașului.
În perioada 16-22 septembrie are loc, ca în fiecare an, Săptămâna Europeană a Mobilității care are ca scop dezvoltarea durabilă a mobilității în orașe, promovarea transportului public, dar și îmbunătățirea sănătății publice și a calității vieții în mediul urban. Campania dorește să ofere locuitorilor șansa de a vedea spațiile publice și din altă perspectivă decât cea a unor căi de transport și staționare pentru vehicule și să ofere alternative care să ducă la reducerea poluării aerului.

  • Acțiunea este un exercițiu bun pentru orașul nostru. Sibienii au transmis public prin multe voci că își doresc ca centrul și mai ales piețele istorice să fie eliberate de mașini pentru a le transforma în locuri de promenadă, de petrecere a timpului liber în liniște, în atmosfera teraselor și a evenimentelor culturale. Cu toții ne dorim un Sibiu mai curat, mai puțin poluat, iar pentru aceasta trebuie să îl protejăm chiar dacă renunțăm în anumite zone ale orașului la confortul propriului autovehicul. Faptul că alegem să mergem pe jos sau cu bicicleta poate fi modul fiecăruia de a contribui la atingerea acestui scop”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Comisia de Circulație a aprobat în ședința de miercuri, 13 septembrie închiderea traficului în zonele menționate, iar Poliția Locală va asigura respectarea acestei decizii prin instituirea restricțiilor. Precizăm că aprovizionarea magazinelor din zonele menționate se va face până la ora 8 dimineața. De asemenea, firma de salubrizare va ridica containerele până la aceeași oră.

Bicicliștii au acces gratuit la spectacole și muzee

Cei care aleg bicicleta ca mijloc de transport în data de 22 septembrie și intrați gratuit la spectactolele Teatrului Gong, la Zoo, la Baia Populară și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra (muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului). Teatrul Gong, Grădina Zoologică Sibiu, Baia Populară și Muzeul Astra în aer liber vor oferi intrarea gratuită celor care sosesc pe bicicletă și nu cu mașina. 
”Acesta este modul în care administrația locală își arată susținerea pentru utilizarea bicicletei ca mijloc de transport în oraș, nepoluant și prietenos. O precizare în cazul accesului în grădina zoologică: cei care sosesc pe biciclete la Zoo sunt rugați să utilizeze intrarea II dinspre strada Ludoș pentru că acolo vor fi instalate rastele pentru parcarea bicicletelor”, anunță Primăria Sibiu.

Tursib gratuit pentru o zi


Și Tursib participă în program. În 22 septembrie, între orele 8-20, călătoriile cu autobuzele Tursib sunt gratuite tocmai pentru a încuraja utilizarea acestui tip de transport aflat într-un proces de modernizare și eficientizare în prezent.

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia