Tribuna
Astra film
O nouă serie de bilete s-a pus în vânzare la Festivalul Enescu la Sibiu. Charles Hamelin și David Grimal, printre artiștii de marcă invitați
O nouă serie de bilete s-a pus în vânzare la Festivalul Enescu la Sibiu. Charles Hamelin și David Grimal, printre artiștii de marcă invitați

Festivalul Enescu de la Sibiu anunță punerea în vânzare a unei noi serii de bilete la cele 7 recitaluri de gală programate în perioada 3-14 septembrie 2019. Alături de alți artiști de talie mondială, festivalul propune publicului meloman doi muzicieni de vârf ai generației lor: pianistul Charles Richard-Hamelin și violonistul David Grimal, au anunţat organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă.

Biletele pot fi achiziționate atât online, de pe platformele Iabilet.ro și Eventim.ro, cât și din rețelele fizice de magazine ale partenerilor. În curând vor fi puse în vânzare și noi abonamente.

Charles Richard-Hamelin
Pianistul canadian Charles Richard-Hamelin și-a trecut în palmares mai multe premii importante, la cei 30 de ani ai săi. În 2015 a câștigat medalia de argint și Premiul Krystian Zimerman pentru cea mai bună sonată la Concursul Internațional Chopin Piano 2015. A primit premiul al doilea la Concursul Internațional de Muzică de la Montreal și premiul al treilea plus premiul special la Concursul Internațional de Muzică din Coreea de Sud.
S-a făcut remarcat datorită felului în care reușește să îmbine inteligența și finețea când este în fața pianului. Criticii au spus că are „abilitățile necesare să rivalizeze cu cei mai buni și experiementați pianiști din lume.”
Are o carieră solo foarte activă, a cântat cu orchestre importante precum Simfonia Varşovia, Orchestra Simfonică din Toronto, Orchestra Filarmonicii din Varșovia, Orchestra Simfonică din Singapore sau Orchestra Simfonică din Montreal. 
Anul acesta a ajuns deja pe scene importante ca Philharmonie din Paris, Koerner Hall sau Suntory Hall. Într-un interviu din presa internațională a declarat că fiecare concert înseamnă o provocare și un mod de autocunoaștere: „Cu fiecare concert aflu mai multe despre slăbiciunile mele, dar și despre punctele mele forte”.
În 2018, Charles Richard-Hamelin și Andrew Wan, Concertmaster de la Orchestra Simfonică din Montreal, au lansat albumul Beethoven: Sonatele de vioară nr.6,7 & 8. La începutul anului 2019 albumul a fost nominalizat la Juno Awards ca albumul clasic al anului.
La Sibiu, va cânta în 5 septembrie la Sala Thalia.

David Grimal


Muzician complex, abordează cu aceeași ușurință atât repertoriul contemporan cât și cel clasic. Este unul dintre cei mai renumiți violoniști ai momentului. Cântă pe un Stradivarius, „ex Roederer” din 1710 și pe „Don Quijote”, o vioară concepută pentru el de lutierul francez Jacques Fustier. A primit distincția Chevalier des Arts et des Lettres din partea ministrului francez al culturii în 2008.
A susținut concerte cu cele mai importante orchestre din lume, sub conducerea unor dirijori renumiți precum Christoph Eschenbach, Michel Plasson, Michael Schonwandt, Peter Csaba, Heinrich Schiff, Lawrence Foster, Emmanuel Krivine, Mikhail Pletnev, Rafael Fruhbeck de Burgos și Peter Eotvos, Andris Nelsons sau Christian Arming.
Este invitat să performeze pe cele mai renumite scene muzicale și să susțină cursuri de măiestrie. Este un preferat al compozitorilor pentru că abordează repertorii dificile, fiind interesat atât de orchestră, muzica de cameră, muzica contemporană cât și de muzica barocă, muzica clasică sau muzica romantică. 
Pe lângă cariera recunoscută ca artist solo, David Grimal este cunoscut și pentru proiectele sale personale, iar unul dintre cele mai renumite este „Les Dissonances” (creat în 2004), o orchestră de cameră unde fiecare muzician contează. „Am înființat un loc în care muzicienii să se poată simți liberi: o orchestră orizontală, în niciun caz una verticală. O orchestră care să cânte într-o zi împreună, dar nu sub direcția impusă de cineva. Nu sunt eu șeful. Este deci un loc al creativității”, a spus David Grimal într-un interviu pentru Radio România.
David Grimal este o prezență foarte cunoscută în România, mai ales că soția sa este româncă. Despre George Enescu, violonistul francez spune că „muzica lui este complexă și solicită multă exigență. În același timp, e toată o inimă, mustește de sentimente. Cred că de aceea muzica lui George Enescu este în mijlocul sufletului românesc. ”(sursa: Radio România Cultural)
David Grimal va susține pentru prima dată un recital în 11 septembrie, la Sala Thalia din Sibiu. Acesta va cânta în duet cu pianistul Grigor Asmaryan.

Festivalul Enescu la Sibiu cuprinde 7 recitaluri de gală. Pe lângă artiștii prezentați vor mai concerta: marea artistă Elisabeth Leonskaja, pianistul Nobuyuki Tsujii, grupul Monte Piano Trio și ansamblurile Kremerata Baltica și La Grande Chapelle Madrid.
Festivalul Enescu la Sibiu este un proiect organizat de Asociația Culturală PLAY și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și AFCN.
Detalii despre fiecare recital pot fi găsite și pe pagina facebook.com/FestivalulEnescu.Sibiu


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia