logo
O fetiță de 3 ani din Cisnădie, diagnosticată cu gripă. Numărul virozelor este în creștere
Laura BUCIU
1440 vizualizari
O fetiță de 3 ani din Cisnădie, diagnosticată cu gripă. Numărul virozelor este în creștere

O fetiță de 3 ani, din Cisnădie, a fost diagnosticată cu gripă. Este al doilea caz de acest fel în județul Sibiu, unde și numărul virozelor este în creștere.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, cazurile care s-ar putea confunda cu gripa au fost în număr de 33, față de 23 în săptămâna precedentă.

  • „În cursul săptămânii trecute s-a recoltat o probă pentru detectare de virus gripal în sistem sentinelă de la un caz cu suspiciune de gripă, cu rezultat pozitiv pentru virus gripal tip B. Boala a survenit la o fetiță de 3 ani din Cisnădie, care a fost internată, cu evoluție favorabilă după tratament antiviral, în prezent externată. Nu au apărut cazuri secundare în familie sau colectivitate”, spune Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului, în săptămâna 5 – 11 februarie 2018 a crescut numărul infecțiilor respiratorii acute, acestea fiind în număr de 2.832, mai multe cu circa 29% faţă de cazurile din săptămâna anterioară și cu 66.69% mai mare față de săptămâna omoloagă din sezonul 2016-2017.

Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 599 cazuri. Cele mai multe cazuri, 190, au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost de 20,53%, predominând internările la grupa de vârstă 0-1 an.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia