Tribuna
O elevă de la Colegiul "Brukenthal", premiată în cadrul unui concurs organizat de Consulatul German
O elevă de la Colegiul
© Arhiva TRIBUNA

Liceenii din clasele IX- XII de la instituțiile de învățământ cu limbă de predare germană, din circumscripția consulată a instituției diplomatice de la Sibiu, au fost provocați să își prezinte opiniile cu privire la un subiect de actualitate, intitulat "În 2019, România va prelua de la Austria președinția Consiliului Uniunii Europene. Care sunt așteptările și dorințele voastre în ce privește România în cadrul acestei președinții?".
Câștigătorii vor fi premiați în cadrul unui eveniment special organizat de Consulatul German de la Sibiu, miercuri, 20 februarie, de la ora 15.30, la sediul din strada Lucian Blaga nr. 15 - 17. Este vorba despre Ioana Andreea Paul - Premiul I, Andra Constantin - Premiul II, ambele de la Liceul Teoretic "Johannes Honterus" Brașov, și Alexia Tabra, de la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" Sibiu, care a câștigat Premiul III.
"Contextul inițiativei nu s-a referit doar la promovarea exprimării în limba germană în regiunea Transilvaniei, ci și la stârnirea interesului tinerilor cu privire la subiecte de ordin politic", explică organizatorii.
Concursul de eseuri se află la cea de-a doua ediție. (A. M.)






comentarii
2 comentarii

poza e din curtea altui liceu
cititor
18.02.2019 13:04
Bravo, tot LGL e fruntea in Sibiu !!!
Un sibian
18.02.2019 17:59
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA