Tribuna
O carte cu povești pe teme ecologice scrise de elevi, lansată la Școala Finlandeză
Andra MARINESCU
2459 vizualizari
O carte cu povești pe teme ecologice scrise de elevi, lansată la Școala Finlandeză
Asociația „Joaca de-a ecologia" lansează miercuri, 12 decembrie, cartea „Copiii salvează Planeta", care include povești pe teme ecologice scrise de elevi din Sibiu. Evenimentul are loc la Școala Finlandeză Sibiu, sala festivă, începând cu ora 18.


Organizatorii au pregătit un moment muzical, alături de Corul „Prietenii muzicii" de la Școala „Ioan Slavici", și teatru pentru copii, alături de echipa „Fram Book Club", care pune în scenă poveștile minunate scrise de copii.
Lansată la mijlocul lunii septembrie, inițiativa „Copiii salvează Planeta" i-a provocat pe elevii din clasele primare din municipiul Sibiu să propună soluții pentru salvarea Planetei, prin povești în care ei înșiși sunt eroi. Cinci povești au fost incluse în cartea cu același nume, iar clasele din care fac parte micii autori au primit premii în valoare totală de 3.900 de lei, la alegerea învățătorului coordonator, în funcție de nevoile clasei.
Proiectul „Copiii salvează Planeta" este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2018. Maratonul Internațional Sibiu 2018 este un eveniment sportiv de strângere de fonduri al comunității sibiene, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.
Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate, precum ateliere, cărți pentru copii, ieșiri în natură și ecologizări de spații verzi.
Organizația a publicat până acum trei cărți pentru copii pe teme ecologice. Prima carte, „Prietenii naturii”, îl prezintă pe Tudor, un băiețel care curăță parcul alături de familie. Cel mic primește în dar, de la natură, drept mulțumire, niște obiecte cu puteri magice, cu ajutorul cărora va putea să vorbească cu animalele și plantele, pentru a le ajuta în poveștile viitoare. În cea de-a doua carte, „Pădurea de brazi a copiilor”, Tudor vine în sprijinul copacilor, iar în cea de-a treia, „Delfinii înoată liber”, în cel al vieții marine.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA