Tribuna
"Nunta anului", joi, la Astra Film Cinema
Andra MARINESCU
608 vizualizari
Joi, de la ora 19, la Astra Film Cinema, problema delicată a numărului imens de muncitori români plecați la muncă în străinătate este abordată detașat și cu umor în filmul "Nunta anului"/"Wedding of the year".


Documentarul lui József Bán spune povestea deloc confortabilă a tinerilor români care muncesc pe brânci un an în Europa pentru un concediu în România, în care construiesc vile opulente – care rămân goale după ce se întorc la muncă - și organizează nunți tradiționale.
Filmul este în egală măsură un tablou colorat al nunților tradiționale românești din Țara Oașului și un jurnal al emigrării românești la muncă în Europa după anii ’90. Sentimentul de pierdere a contactului cu satul natal și dezrădăcinării îi face pe tinerii români muncitori peste granițe să construiască locuințe luxoase și să organizeze nunți după ritualurile vechi, iar apartenența la valorile românești tradiționale le reface identitatea știrbită de viața printre străini.
Documentarul observă obiceiurile organizării unei nunți oșenești și redă aventurile tragi-comice ale românilor proaspăt ieșiți din comunism plecați muncă în străinătate obligați de contextul social post-revoluție și va fi proiectat joi, de la ora 19, la Astra Film Cinema.
Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Rezervări sau mai multe informații se pot obține la numărul de telefon 0269.202.430.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia