logo
FITS
Numărul sibienilor răciți aproape s-a dublat în prima săptămână a anului
Numărul sibienilor răciți aproape s-a dublat în prima săptămână a anului

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Sibiu, în prima săptămână a anului a crescut semnificativ numărul de infecții respiratorii acute, fiind înregistrate 1.074 de cazuri, cu 61,26% în plus faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare, când au fost doar 666 de cazuri. Medicii din cadrul DSP Sibiu spun că este o creștere așteptată după sărbători, fiind cu 8,20% mai mic față de săptămâna omoloagă din sezonul 2017-2018 (1.170 de cazuri și mai mic cu 28,88% față de media celor 3 săptămâni anterioare (1.510 de cazuri).

Cele mai multe cazuri (circa 35%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

Numărul pneumoniilor din prima săptămână a anului a fost de 254 de cazuri. Cele mai multe cazuri (81) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost de 28,35%, predominând internările la bebeluși.

Ponderea scăzută a internărilor cu infecţii acute respiratorii (3,82%) și a internărilor cu gripă (37,5%) indică faptul că majoritatea formelor de boală au evoluat cu forne uşoare.

Cazurile de răceli ce aveau simptomatologie asemănătoare gripei raportate au fost 16, față de 5 în săptămâna anterioară. Nu s-au recoltat probe pentru detectare de virus gripal. Astfel, săptămâna analizată este caracterizată ca lipsită de activitate gripală. (L. B.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia