Tribuna
Numărul incendiilor de vegetație uscată s-a triplat față de anul trecut, în Sibiu
Numărul incendiilor de vegetație uscată s-a triplat față de anul trecut, în Sibiu

De la începtul anului, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit pentru localizarea și stingerea a peste 70 de incendii de vegetație uscată și resturi vegetale. Numărul de arderi necontrolate de vegetație uscată s-a triplat  față de  aceeași perioadă a anului  2018,  când s-a intervenit la puțin peste 25 de incendii de acest fel.

Astfel, au ars aproximativ 100 de hectare vegetație uscată pe raza județului, în localitățile:  Mediaș, Râu Sadului, Șeica Mică, Avrig, Porumbacu de Jos, Micăsasa, Agnita, Veștem, Șura Mică, Ernea, Săcel și Boița.

De asemenea au ars aproximativ  4.5 hectare  de pădure și anume: aproximativ  un hectar  pe raza localității  Râul Sadului; aproximativ  3,5 hectare   pe raza comunei  Roșia.

„Intervenția profesionistă și promptă a salvatorilor sibieni sprijiniți de serviciile voluntare pentru situații de urgență din cadrul primăriilor au diminuat pagubele materiale. Patrulările periodice pe raza județului Sibiu au condus la descoperirea timpurie a focarelor de incendiu și reducerea riscurilor de extindere al acestora”, a spus Cristina Criveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA