Tribuna
Nou termen dat de Tribunalul Sibiu în procesul privind anularea ordinului de încetare a mandatului primarului Astrid Fodor
Nou termen dat de Tribunalul Sibiu în procesul privind anularea ordinului de încetare a mandatului primarului Astrid Fodor

Tribunalul Sibiu a stabilit un nou termen, pentru data de 28 august, în procesul primarului municipiului, Astrid Fodor, care cere anularea ordinului prefectului judeţului Sibiu, Adela Muntean, privind suspendarea din funcţie în urma deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, Tribunalul din Sibiu a admis cererea de abţinere a judecătoarei care a decis, în luna iulie, că Astrid Fodor se poate întoarce în funcţia de primar al orașului.

În a doua jumătate a lunii iulie, Tribunalul Sibiu a decis că primarul Astrid Fodor se poate întoarce în funcție până la soluționarea în fond a acțiunii în anulare.

Prefectul Sibiului a semnat, la începutul lunii iulie, ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul ANI, care a constatat starea de incompatibilitate a edilului. Astrid Fodor a anunţat încă de atunci că va ataca ordinul în instanţa de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Cora Fodor, pe vremea când aceasta era viceprimar, iar primar era actualul preşedinte, Klaus Iohannis. ANI a arătat că Fodor că aceasta a deţinut simultan, în perioada 29 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru al Consiliului de administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu. Raportul de evaluare al ANI a fost atacat de Astrid Cora Fodor, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Decizia a fost, apoi, contestată la instanţa supremă de ANI. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor ca neîntemeiată. Decizia pronunţată în 16 mai de instanţa supremă este definitivă.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia