Tribuna
Nou-născută, operată gratuit la Spitalul European Polisano
Laura BUCIU
1863 vizualizari
Nou-născută, operată gratuit la Spitalul European Polisano
n Fetiţa avea o malformaţie la nivelul coloanei vertebrale n După operaţie, fetiţa de numai două luni se va putea dezvolta normal n
O fetiţă de numai două luni ce provine dintr-o familie defa­vorizată, născută prematur, cu o malformaţie a sistemului nervos central - la nivelul măduvei spinării cervicale, a fost operată gratuit la Spitalul European Polisano.
Operaţia, care a durat apro­ximativ 5 ore, a fost efectuată sub anestezie generală de echipa Clinicii Polisano formată din dr. Claudiu Matei - medic specialist, şeful secţiei de neurochirurgie, dr. Sofia Nistor - medic specialist neu­rochirurg, dr. Mihai Chiloflischi şi dr. Iulia Dancu - medici specialişti anestezie şi terapie intensivă.
“Este vorba despre o mal­formaţie disrafică, o tulburare de ^nchidere a tubului neural, ^n care măduva spinării la nivel cervical este deschisă, aco­perită doar de o foiţă subţire, fiind expusă traumatismelor şi infecţiilor - fapt potenţial fatal. Operaţia a durat 5 ore şi a decurs normal, complexitatea ridicată a cazului fiind din cauza at]t a v]rstei mici a copilului, c]t şi riscului de le­zare a măduvei cervicale ce poate avea ca şi consecinţe paralizia sau chiar decesul. Micuţa s-a trezit bine din anes­tezie şi mişcă nor­mal”, a de­clarat dr. Claudiu Matei, şeful secţiei de neu­rochirurgie a Spitalului Euro­pean Polisano.

Fetiţa se simte bine

În urma operaţiei, copilul se poate dezvolta normal fizic şi psihic, nemaiexistând riscul infecţios sau al deficitelor neurologice.
Echipa secţiei de neurochi­rurgie a Spitalului European Polisano şi-a început activita­tea de mai bine de un an, timp în care au fost efectuate peste 200 de interven ţii chirurgicale pentru maladii ale sistemului nervos, craniene şi vertebro-medulare.
Secţia de neurochirurgie este un punct de referinţă regional, în ţară fiind puţine centre care să poată aborda astfel de intervenţii cu grad de complexitate ridicat, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.




comentarii
2 comentarii

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Ilie Vonica!
Doru
13.08.2014 07:06
Pina acum citiva ani asemenea operatii se efectuau la spitalul Luther!
Cosa Nostra Neamtu-Mihut
13.08.2014 09:45
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA