Tribuna
Noile tarife RCA, publicate de ASF. Preţuri mai mici decât cele actuale
Rareș BIŢU
4690 vizualizari
Noile tarife RCA, publicate de ASF. Preţuri mai mici decât cele actuale

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat miercuri care sunt noile tarife de referinţă pentru RCA, cu doar o zi înainte de expirarea vechii grile. Marţi, legea asigurărilor RCA a fost adoptată de Parlament şi merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare. 

  • "Tarifele de referință au caracter orientativ, iar la baza calculului sunt datele referitoare la daunele, frecvența daunelor și numărul de polițe RCA", a declarat vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

Tarifele de referinţă intră în vigoare în 19 mai, vor fi actualizate la şase luni şi nu sunt obligatorii pentru asiguratori. 

Tarifele de referinţă sunt structurate în funcţie de categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică) și în funcţie de caracteristicile tehnice (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri) în funcție de categoria vehiculului.

Tariful de referinţă pentru o poliţă RCA încheiată pe un an de zile de şoferi cu vârsta între 31 şi 40 de ani, pentru maşini cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 cmc, este 506 lei, cu 17% sub tariful de primă maxim, stabilit pentru această categorie, de 610 lei.

Pentru persoane juridice care deţin un autoturism cu capacitate cilindrică între 1.401 şi 1.600 cmc, tariful de referinţă este 957 de lei, faţă de un tarif de primă maxim de 992 lei (-4%).

În cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă (persoane juridice) cu masa de peste 16 tone, tariful de referinţă este 7.314 lei, mai mic cu 3% faţă de tariful de primă maxim stabilit pentru această categorie (7.534 lei).

Pentru autovehiculele destinate transportului de persoane deţinute atât de persoane fizice, cât şi juridice, cu o capacitate mai mare de 40 de locuri, tariful de referinţă are valoarea de 5.616 lei, cu 15% mai puţin decât tariful de primă maxim care se aplica acestei categorii (6.600 lei).


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia