Tribuna
Astra film
Nicolae Neagu (PNL): „Parlamentarii PSD-ALDE au făcut scut în jurul Guvernului Dăncilă ignorând opțiunea politică a zilei de 26 mai 2019”
ADVERTORIAL
551 vizualizari
Nicolae Neagu (PNL): „Parlamentarii PSD-ALDE au făcut scut în jurul Guvernului Dăncilă ignorând opțiunea politică a zilei de 26 mai 2019”

Moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot", depusă de cei 173 de deputați și senatori PNL, USR, PMP și UDMR și sprijinită de cei de la Pro România, dintre care 94 deputați și senatori ai PNL, a fost respinsă astăzi cu 200 voturi "pentru", 7 voturi "împotrivă" și 3 "abțineri". Opoziția reunită a depus eforturi, până în ultimul moment, pentru reușita acestei moțiuni însă pentru  adoptarea ei erau necesare un număr de 233 voturi "pentru".

În ciuda eforturilor depuse de PNL, parlamentarii de la PSD-ALDE prezenți în sală la momentul votării moțiunii au refuzat să voteze, demonstrând faptul că nici în ceasul al 12- lea nu au înteles dorința populară, exprimată la alegerile din 26 mai 2019, ci au ales calea rămânerii la guvernare, la butoane și la punga cu bani ai statului român, nu pentru România și români, ci pentru ei și pentru clientela lor!

Guvernarea PSD-ALDE, rămâne în istoria României ca o guvernare a deficitelor: deficit de democrație, de cont curent, deficit bugetar, comercial, deficit de forță de muncă, deficit de profesionalism și pricepere în actul de guvernare. "Duba de Topoloveni", "Parola de Târgoviște" sau "Nimicul de Suceava", mărci înregistrate PSD sunt expresia modului în care după 30 de ani de democrație PSD-ul se raportează la cetățenii români. Abuzul de încredere dovedit prin ordonanțele de urgență emise pe bandă rulantă,  multe și proaste, indiferent de domeniul în care se aplică pentru justiție, economie, social, agricultură,sănătate,educație sau cultură, au produs doar instabilitate și dezechilibre. Ordonanța 7/2019 a creat haos în justiție; Ordonanța 90/2018 o ghilotină pentru magistrați prin înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție; Ordonanța 114/2018 a lovit puternic temelia sistemului energetic, a compromis investițiile în comunicații și a scumpit creditele tinerilor care intenționau să își cumpere o locuință,  permițând creșterea prețurilor la utilități (curent electric, telefonie, televiziune prin cablu) vulnerabilizează  securitatea aprovizionării cu gaz metan și determină România să importe energia electrică. Tot printr-o ordonanță de urgență guvernul a decis ca, de această dată, pensiile să nu fie majorate de la 1 ianuarie 2019 cum era prevăzut ci de la 1 septembrie 2019. Printr-o altă ordonanță OUG 9/2019 guvernul a întârziat majorarea alocațiilor pentru copii cu o lună, de la 1 martie 2019 la 1 aprilie 2019. Pierderea de oportunități de dezvoltare prin întârzierea nepermisă  de cooptare a fondurilor europene a însemnat pentru România: autostrăzi NU, spitale NU, în schimb birocrație DA, și aroganță și neseriozitate în actul de guvernare la maxim! Ziua și modificarea codului fiscal: 365 de zile pe an, 365 de modificări ale Codului fiscal spre exasperarea și bulversarea  mediului de afaceri!

Pierderea credibilității externe, dar și a încrederii românilor ar fi trebuit să fie suficiente pentru o demisie normală și firească, care ar fi creat șansa redresării României și a creșterii încrederii în actul de guvernare din partea românilor.

Opoziția unită în jurul PNL, va continua bătălia! Până la revenirea la normalitate, în care într-o democrație reală când pierzi încrederea poporului pleci și îi lași pe cei în care poporul are încredere să guverneze!

 

Nicolae Neagu, deputat PNL Sibiu

comentarii
3 comentarii

Domnule Neagu, poate nu stiti, dar în 26 mai 2019, au avut loc alegeri europarlamentare, au fost alese persoanele care sa ne reprezinte in Parlamentul European. Dvs. impreuna cu partidele din opoziție, conform Constituției, ati depus motiune de cenzură pentru dărâmarea guvernului actual. Motiunea a picat, cu brio! GHINION!
Ella
20.06.2019 13:53
Ce are de a face alegerile euro cu guvernul actual?? A fost ales de votanti si trebuie sa guverneze pina la noi alegeri -- Ma,parca a-ti mincat rahat cu polonicul , de nu intelegeti ca nu are nimic prefectura cu aratura-- Daca va simtiti mai voinici si destepti de ce nu ati cistigat voi alegerile ????-- Asta ma supara la voi romanasilor -- visati sa ajungeti la ciolan apoi , cealalta tabara urla ca lupii la luna impotriva voastra-- Iar tara piere din lipsa de gindire autentica si planificari facute de oameni cu creier in cap -- M-am saturat de catavenci si boi pe tronuri-- Romani votati --independneti-- Radu Moraru la presedintie-- God bless Romania again!!!!!
mike
21.06.2019 03:27
Domnule Neagu, la varsta si experienta dumneavoastra, nu stiu cum de nu va dati seama cat de penibil puteti fi???!!!Cum poate un politician vechi sa confunde voit tipurile de alegeri, stiind ca-s diferite???Oare asa de mare sa fie frustrarea, sau asa de contagioasa prostia????? Pacat, pentru ca, totusi, aveti o varsta si ati putea demonstra ca nu ati imbatranit degeaba!
Marius
21.06.2019 04:53
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia