Tribuna
Nicolae Neagu: „Guvernarea PSD- ALDE, nou record – România în fruntea Europei, prin fiscalizarea muncii
Nicolae Neagu: „Guvernarea PSD- ALDE, nou record – România în fruntea Europei, prin fiscalizarea muncii

„Transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat a adus România la cea mai mare fiscalizare a muncii per individ, din toată Europa”, spune deputatul sibian Nicolae Neagu (PNL).

Potrivit politicianului, prin schimbarea bazei la care se raportează contribuţiile so­ciale, fiscalitatea pe muncă şi aşa mare s-a majorat cu încă 8,9%, cu un singur scop: acela de a lua înapoi la bugetul statului creşterea salarială promisă bugeta­rilor de 25%.

„Ministrul Muncii, Lia Olgu­ţa Vasilescu, trăieşte realita­tea ei afirmând că doar 3% din salariaţi vor avea salarii mai mici decât înaintea "re­vo­luţiei fiscale", şi potrivit doamnei ministru aceştia erau oricum salariaţii de lux. Afirmaţiile ei sunt contrazise  însă de realitatea  fluturaşilor cu salariile pe luna ianuarie, pe care sindicatele şi nu doar acestea le strâng. O fotografie exactă a numărului celor care pierd la remune­raţii potrivit marilor confede­raţii sindicale ar fi că: între 20% - 30% din bugetari vor fi afectaţi conform Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, peste două milioane de salariaţi din mediul privat, conform estimărilor Blocului Naţional Sindical care consi­deră că firmele care nu au înregistrat până acum actele adiţionale la contractele de muncă nu o vor face nici de acum înainte pentru a evita închiderea activităţii, în special  I.M.M – urile”, spune Nicolae Neagu, într-o decla­raţie politică.

Neagu a mai spus că hao­sul, care pare a se instala în piaţa muncii, ca urmare a diminuării veniturilor nete, este cauza aplicării conco­mitente a trei acte normative, pe care Partidul Naţional Liberal le-a respins cu fer­mitate.

„Este vorba de Legea sala­rizării bugetare, elaborată de guvernul PSD- ALDE în anul 2017, despre HG cu regula­mentul de sporuri, care ne­mul­ţumeşte grefierii şi o par­te semnificativă din restul personalului auxiliar, poliţişti şi gardieni, personal din să­nă­tate etc., despre transferul de taxe de la angajator la angajaţi. Minciuna ministru­lui Lia Olguţa Vasilescu se probează şi prin apariţia u­nor inechităţi în cadrul fami­liilor ocupaţionale. Este cazul lucrătorilor part-time, unii dintre ei fiind chiar obligaţi să aducă bani de acasă pentru a-şi plăti contribuţiile, cea a salariaţilor din IT şi cerce­tare, precum şi a angajaţilor cu dizabilităţi, categorii ce erau până la Ordonanţa 79 scutite de la plata impozitului pe venit”, a mai spus depu­tatul PNL.

Acesta a adăugat că au a­părut cazuri când un necalifi­cat câştigă mai mult decât un salariat cu studii superi­oare sau cazuri în care o per­soană cu vechime are un net inferior celui obţinut de un debutant! 

„Sau pentru a exemplifica distorsionarea politicii sala­riale şi de sănătate - marcă PSD- ALDE – dau exemplul unui medic de familie cu circa 1500 de asiguraţi care are un câştig net de 2400lei/ lună, similar cu un şofer an­gajat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. şi aceasta în condiţiile în care activitatea medicilor de familie a însemnat peste 65.000.000 de consultaţii, adică peste 75% din totalul consultaţiilor acordate în Ro­mânia. Partidul Naţional Libe­ral şi Confederaţiile sindi­cale au atras atenţia încă din toamna anului trecut că le­gea salarizării buge­tarilor, aplicată împreună cu trans­fe­rul contribuţiilor către an­gajat şi celelalte măsuri fiscale impuse pe veniturile suplimentare, vor determina o reducere a veniturilor nete, începând cu anul 2018. Şi de fiecare dată, doamna Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii şi premierul de facto al guver­nelor PSD- ALDE, domnul Liviu Dragnea, ne-au contes­tat, ne-au acuzat că sabotăm fără argumente "minunatul" lor program de guvernare, jignind sindicatele că nu ştiu aritmetică, făcându-i hoţi pe patronii care nu majorează brutul angajaţilor pentru a le menţine veniturile nete şi declarând faptul că opoziţia este mincinoasă şi nese­rioa­să!”, adaugă Nicolae Neagu.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA