logo
FITS
Nicolae Neagu despre proiectul „România Educată”: „Readuce speranța într-o Românie dezvoltată, demnă și apreciată”
Nicolae Neagu despre proiectul „România Educată”: „Readuce speranța într-o Românie dezvoltată, demnă și apreciată”

Într-o perioadă complicată în care Guvernul Dăncilă - Dragnea excelează în neperformanțe economice, în lipsă de viziune și strategii pentru siguranța viitorului națiunii și a țării, în an centenar de sărbătorire a Marii Uniri Naționale, Președintele României, Klaus Werner Johannis vine și propune proiectul ROMÂNIA – EDUCATĂ pe 7 linii de acțiune, proiect care readuce speranța într-o Românie dezvoltată, demnă și apreciată și o națiune prosperă, sigură și încrezătoare în viitorul ei, în destinul ei!

Da, singura șansă a viitorului sunt copiii, tineretul de astăzi care peste 10-20 ani vor conduce România.

Președintele României lansează acest proiect citind cheile cifrelor care configurează dezvoltarea – adică viața oamenilor și a companiilor- observând erorile în care se persistă în ultimii 2 ani de guvernare a PSD, care cu al treilea guvern, Dăncilă, cel mai neperformant guvern al României post comuniste, taie banii de la Educație, Cercetare, Fonduri Europene, Infrastructură pentru a-și rezolva deficitul bugetar.

Ce vede președintele României, vedem cu toții și anume:

  1. Banii s-au tăiat ca să poată fi pus în practică "programul de guvernare": măririle angajate în bugetele sociale

  2. Banii nu ajung, și mai ales nu ajung la cine are mai mare nevoie de ei, datele arătând că în România, sărăcia s-a mutat de pe pensionari și șomeri pe copii, și suntem singura țară în care se petrece grozăvia aceasta.

  3. Absolut tot ce ține de viitor – educația, piața muncii, adecvarea modelului economic la trendul mondial, sunt nu doar ignorate, ci sunt subminate cu metodă și cu o listă foarte precisă de interese, care se înțelege, nu sunt interesele României!

  4. Până și animalele au grijă de puii lor mai mult decât guvernul României față de viitorul propriului popor!

Copiii au ajuns în România, cea mai defavorizată categorie de cetățeni, expusă sărăciei și segregării sociale. De ce? Pentru că ei nu votează! Jumătate din copiii României trăiesc la țară- acolo unde nu există mari sanșe să performeze. Banii pentru funcționarea școlilor de la oraș sunt de fapt puși "la negru" de cele mai multe ori de părinți!

În scandalul Dragnea, unde erau angajate cele 2 femei care lucrau pentru PSD Teleorman? La Regia de Apă, la cea de termoficare, la compania de salubrizare?

Din aceste companii, fiecare bănuț are o destinație foarte precisă către "business-ul" privat clientelar. Nu, deci au fost plătite din banii de la Protecția Copilului: copiii nu știu să se plângă, să ceară banii sau comisioanele, să facă scandal sau greve!

  1. Tânărul român fără viitor care își ia lumea în cap.

La momentul de față nu există un plan clar, oficial de orientare a economiei către o valoare adăugată mare, prin politici educaționale!

În treacăt fiind vorba, Ministerul Eucației este condus de Ecaterina Andronescu – cea care a desființat școlile profesionale, creând prin premeditare actuala criză a forței de muncă din piață! A livrat, în schimb marfă la liceele care nu te învață nimic și la fabricile de diplome ale unor universități românești!

  1. Crede ce auzi la televizor și nu cerceta! România a coborât cu cheltuielile

pentru cercetare sub nivelul de la aderarea în UE în 2007, făcându-i pe ceilalți 27 de concurenți ai noștrii din Europa să-și frece mâinile de bucurie, căci știm din regulile simple ale vieții că a te întâlni cu o piață care nu este în stare să-și producă singură nici măcar mâncarea este o mare șansă!

  1. Administrația Dăncilă- Dragnea, tocmai pune o bombă sub viitorul foarte

scurt – următorii 10 ani ai României când în lipsa Educației și Cercetării vom fi prăbușiți economic!

Să ne gândim cum salvăm copiii pentru societatea de peste 10-15 ani, cum salvăm tinerii dotați și educați pentru economia românească a următoarelor decenii, este o chestiune nu doar de mentalitate, ci de acțiune pentru viitorul României și a noțiunii Române.

Acestea și multe altele l-au determinant pe Președintele Johannis să lanseze "România Educată!". Președintele știe de ce Napoleon Bonaparte, surprins într-o ambuscadă , a decis apărarea în formă de arici și a ordonat ca "la mijloc să fie puși savanții și măgarii". Se-nțelege că nu erau de față savanți, însă împăratul avea întipărit în minte că savanții trebuiesc protejați - căci fără ei nu ai plan de viitor!

La noi, se pare că la mijloc se află acum numai măgarii- savanți și viitorii

savanți, copii performanți, educați sunt pur și simplu alungați!

Iată de ce, în an centenar și în momentul de începere a Președenției Consiliului Uniunii Europene de către România, președintele României invită clasa politică și nu numai, la o abordare normală, profesionistă și demnă asupra viitorului României și a națiunii române!

Și aceasta începe întotdeauna cu Educația, cu Învățătura, cu Priceperea, cu Performanța!

 

Nicolae Neagu, deputat PNL de Sibiu

comentarii
3 comentarii

ce proiecte? elevii sunt tot mai slab pregatiti si mai lipsiti de bunu-simt!
@@@
12.12.2018 22:23
NEAGULE METALCAR DE CE NU IL INTREBI PE IOHANNIS DE CASE SAU DE CE NU MERGE LA PARCHET CONSOARTA CA TOTI MURITOTII. LASA TEXTELE SI EXPLICA-NE CUM AI DISTRUS METALCARUL !
Metalcarul
13.12.2018 08:49
iar te deranjeaza faptele ?
ar trebuie sa fii obisnuit cu minciunile psd ca doar le raspandesti zilnic.
pt asistatul psd-ist
13.12.2018 09:20
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia